Nyheder31. maj 2017

Hanne-Vibeke Holst har fået kræft

Forfatteren har fået fjernet sit ene bryst
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/fj-00944.jpg
 (Foto: All Over)

Krimiforfatteren Hanne-Vibeke Holst har fået konstateret brystkræft.

Det fortæller hun i et interview med ALT for Damerne, hvor hun også fortæller, at hun har fået fjernet det ene bryst.

- Jeg fik konstateret brystkræft i december 2016 efter en almindelig mammografi-screening. Jeg fik fjernet højre bryst den 24. januar, fortæller hun til damebladet.

Opdagelsen skete samtidig med, at hun var i gang med at skrive samtalebogen "Livsmodig" sammen med Ritt Bjerregaard, Anne Linnet og Christine Antorini.

- Det betød enormt meget, at der var et sted, hvor jeg kunne gå direkte hen og fortælle det. Nærmest direkte fra Riget. Vi havde jo talt meget med Ritt om hendes kræftsygdom, hun var på en måde gået forrest, og hun kunne straks give nogle råd og forstod, hvad det var, jeg stod midt i, fortæller Hanne-Vibeke i interviewet med ALT for Damerne.

I interviewet forklarer forfatteren også, at hun ikke mener, at hun har mistet noget af sin kvindelighed ved at få fjernet det ene bryst. Hun mener nemlig slet ikke, at det er der, kvindeligheden sidder.

- Det har den aldrig gjort. Det handler mere om mit forhold til min dødelighed. Og der var jeg glad for, at vi var i gang med en bog, der handlede om livsmod. Så kunne jeg med det samme sige, okay, det handler om at have livsmod, selv når situationen er svær og uforudsigelig, fortæller Hanne-Vibeke i interviewet.

Hanne-Vibeke Holst er blandt andet kendt for romanerne Kronprinsessen, Kongemordet og Dronningeofret. Hun er gift med filmfotografen Morten Bruus. Hun har tre børn, et med sin nuværende mand og to fra et tidligere ægteskab.

Sponsoreret indhold