Nyheder17. juni 2023

Han er landets mest hemmelige milliardær: Så sky er han

Ib Nymark Hegelund er et omvandrende mysterium. Han har aldrig udtalt sig til pressen, og der findes ingen billeder af den mediesky milliardær. SE og HØR forsøger alligevel at tegne et portræt af den mystiske milliardær

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

Han er med en formue på mere end 10 mia. kr. fast inventar på listen over kongerigets rigeste.

Men selvom der er skrevet mange artikler om Ib Nymark Hegelund, er det ufatteligt lidt, offentligheden ved om den mediesky milliardær.

Flere medier har ad flere omgange forsøgt at få et interview med rigmanden, men det er aldrig lykkedes, ligesom der ikke heller ikke findes offentligt tilgængelige billeder af manden.

Det seneste medie, som har forsøgt at komme nærmere manden med de mange penge, er Finans. De blev mødt af samme mur som alle andre, men fik dog oplyst via Hegelunds advokat Ole Ravnsbo, at han netop er fyldt 80 år.

Det eneste, man ved om Ib Nymark Hegelund er det, man kan læse af offentlige registre – så som regnskaberne i hans virksomhed Imbtech.

Milliardvirksomheden præsenterede forleden et gigaoverskud på 2,6 mia. kr. og en egenkapital på over 10 mia. kr.

Hegelund grundlagde sin formue gennem livsværket Denmark Enzymes, som producerede enzymer til fødevareindustrien. Det gav ham tilnavnet Enzymkongen fra Lystrup.

Senere har han udbygget sin formue via mere end 30 år gamle aktieinvesteringer. Ifølge Finans flugter hans over- og underskud med den økonomiske udvikling i den danske medicinalvirksomhed Novo Nordisk.

I 2004 solgte han virksomheden, men hvad enzymkongen scorede af gevinst, fremgår ingen steder.

I 2010 opgraderede han palæet i Aarhusforstaden Risskov ud med et slot i ved Luganobugten i Schweiz. Slottet, som hedder Villa Cattaneo, kostede rigmanden 110 mio kr.

I 2011 satte hans Risskov-villaen til salg for svimlende 50 mio. kr. Det blev dog først solgt i 2015 efter et gevaldigt afslag i prisen. 27,5 mio. kr. fik han for den villa, han selv havde købt for 15 mio. kr.

Det er ikke den eneste ejendomshandel, som har indbragt Hegelund millioner af kroner. For år tilbage solgte han strøgejendomme i Aarhus til Bestseller og Arbejdernes Landsbank for 150 mio. kr.

Sponsoreret indhold