Nyheder 13. januar

Halloween i Seoul gik helt galt: Dårlig planlægning og skødeløshed var årsagen

Politiet har netop afleveret en rapport om halloweenfest i Sydkoreas hovedstad, der førte til over 150 personers død
Det gik frygteligt galt, da titusinder af unge sydkoreanere 29. oktober forsøgte at presse sig ind i nattelivskvarteret Itaewon i Seoul for at deltage i den årlige halloween-fest.
Det gik frygteligt galt, da titusinder af unge sydkoreanere 29. oktober forsøgte at presse sig ind i nattelivskvarteret Itaewon i Seoul for at deltage i den årlige halloween-fest.
Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Halloween-fest gik helt galt: Hundredvis kommet til skade

Politiet i Sydkorea konkluderer fredag i en rapport, at det var skødesløshed og dårlig planlægning, der var skyld i, at sidste års halloweenfest midt i hovedstaden Seoul endte med, at over 150 personer blev mast og kvalt ihjel.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mange unge, der var mødt op i festkostumer, mange af dem kvinder i 20'erne, døde under de katastrofale optrin i det populære nattelivskvarter Itaewon.

Det skete, da titusinder af mennesker forsøgte at presse sig frem for at deltage i festen 29. oktober. Uden øje for, at hundredvis af menneskers liv var i fare på grund af det store tryk fra menneskemængden.

En særlig politienhed har brugt flere måneder på at grave sig gennem bevismateriale og at interviewe personer med ansvar.

I deres sammenfatning skriver de, at der blev begået meget omfattende svigt ved planlægningen. Men de undlader at give folk i regeringen eller politiets øverste ledelse ansvar for, hvad der skete.

Det rammer i stedet embedsmænd på lavere niveau og politifolk, der var på gaden den aften i Seoul. Det gælder også folk, der havde ansvar for den metrostation, hvor de tusindvis af feststemte unge myldrede op af.

- Passende tiltag blev ikke taget, efter at der var sendt anmodning om redningsindsats, lyder et af kritikpunkterne.

Seks personer er blevet anholdt på grundlag af politiets oplysninger i rapporten. Heriblandt den lokale politichef for området Itaewon.

Sponsoreret indhold