Nyheder15. december 2009

Hall Of Fame: Abba, Genesis, Iggy og Cliff

Afstemningen om, hvem der skal optages i den eksklusive klub er slut, og en række store navne må håbe på bedre held næste gang - hør sangene, se videoerne, der er optaget
ABBA, Iggy, Cliff og Genesis kan glæde sig til at blive berømmet i Hall Of Fame
ABBA, Iggy, Cliff og Genesis kan glæde sig til at blive berømmet i Hall Of Fame
 Foto: All Over

Til marts er der igen optagelsesbal i rockens Hall Of Fame.

Kan man komme med der, så har man betydet noget. Om ikke for rockmusikken, så i alle tilfælde for den musikindustri, der tjener penge på de musikalske talenter.

I september måned blev den samlede liste af nominerede til optagelsen i den amerikanske Rock And Roll Hall Of Fame offentliggjort, og nu har folk stemt og dermed valgt fem navne.

De fem navne blev ABBA, Genesis, The Stooges, The Hollies og Jimmy Cliff.

Iggy

Rolling Stone har talt med Iggy Pop, der kan fortælle at ottende gang åbenbart er lykkens gang for The Stooges, og var de heller ikke kommet med i år, havde det været en rekord i afvisninger. Gruppen giver fortsat koncerter i en opstilling, hvor Iggy Pop og Scott Asheton er de eneste originale medlemmer, efter at Dave Alexander døde i 1975, og Ron Asheton døde tidligere i år.
Dermed er der en fair chance for, at The Stooges også vil optræde til ceremonien.

Genesis


Det kan dog blive sværere at samle Genesis. Phil Collins har nemlig problemer med nogle nakkehvirvler, der gør, at han ikke længere kan spille trommer og klaver, og dermed har han næppe mod på at kaste sig over de komplicerede Genesissange fra 70'er-æraen. I følge Rolling Stone vil bandets keyboardmand Tony Banks dog forsøge at få fat i Peter Gabriel for at høre, hvad han kunne have lyst til at gøre i forbindelse med ceremonien.ABBA

Man skal nok heller ikke forvente at se ABBA kaste sig over deres største hits til næste år. Ifølge Benny Andersson har Agnetha Fältskog så meget flyskræk, at hun formodentlig slet ikke dukker op, og han vil betragte det som en tjeneste over for gruppens fans, hvis de ikke optrådte. Men han fortæller dog samtidig, at han vil snakke med de andre medlemmer af gruppen om at optræde.Cliff


De europæere, der tror, at der er tale om Sir Cliff Richard tager fejl - sødsuppepopdrengen bliver aldrig medlem, dertil er han for lille i USA. Her er tale om reggaeikonet Jimmy Cliff, som ud over Bob Marley har betydet mest for udbredelsen af den jamaicanske musik. Han kan sandsynligvis også overtales til at give et nummer, når de fem navne indlemmes i Rock And Roll Hall Of Fame til en ceremoni 15. marts i hotellet Waldorf Astoria i New York.


Dermed blev der altså ikke plads til Red Hot Chilli Peppers, LL Cool J, Kiss, Donna Summer, Darlene Love, Laura Nyro og The Chantels, der udgjorde resten af feltet af nominerede. Men de fik altså ikke nok stemmer, og dermed blev det altså de førnævnte fire navne og The Hollies, der kan indtræde i de ædle haller.

Sponsoreret indhold