Nyheder2. april 2014

Hædret endnu engang: ’Borgen’ vinder fornem pris

Sidse Babett Knudsen får flotte ord med på vejen
Af af
'Borgen' har endnu engang høstet hæder
'Borgen' har endnu engang høstet hæder
 Foto: Jesper SunesenDen har modtaget Kronprinsparrets Kulturpris. Den har vundet en BAFTA Award i 2012 for bedste internationale serie.

Og nu kan skuespillere og holdet bag DRs dramaserie 'Borgen' endnu engang klappe hinanden på skuldrene. 'Borgen' får nemlig en pris ved dette års 'Peabody Awards', der afholdes 19. maj på Hotel Waldorf-Astoria i New York.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Borgen-Birgitte går i superstjernens fodspor
'Borgen', med Adam Price som hovedforfatter og Sidse Babett Knudsen og Pilou Asbæk i nogle af hovedrollerne, får prisen med følgende ord med på vejen:


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/0984c6e2c4934960ad20a72b07f0b3ca.jpgFire af hovedrolleindehaverne i DRs populære dramaserie 'Borgen' (Foto: Hanne Juul)


- Borgen er en realistisk og rigt nuanceret dramaserie, som er uforlignelig i sin skildring af, hvordan den politiske maskine fungerer. Det er også drøvtygning om magt, ambitioner, integritet, kærlighed og det politiske spil i selskab med en af de mest spændende kvindelige hovedrolleindehavere i hele tv-verdenen," hedder det i motiveringen fra The George Foster Peabody Awards, som er den officielle titel på priserne.

LÆS OGSÅ: Vild med Dans-stjerne får stor rolle i Borgen

DRs dramachef Piv Bernth glæder sig over det amerikanske klap på skulderen:

- 'Borgen's fortsatte rejse er helt enestående, og at den har ramt så meget plet i den politiske verdens højborg, at den bliver tildelt 'The Peabody Award', er fuldstændig fantastisk, når man oven i købet tænker på, at den er blevet sendt på en lille kanal. De danske tv-serier og deres fremragende karakterer og plots giver inspiration til både kolleger og seere over hele verden og gør en forskel. Det er vi meget stolte af, og vi vil sige stort tillykke til Adam Price, Sidse Babett Knudsen og hele holdet bag serien, siger hun.

Sponsoreret indhold