Nyheder13. november 2015

Hårdtslående rockmusiker er død

Trommeslageren Phil Taylor fra metalbandet Motörhead er død efter længere tids sygdom
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/motorhead_0.jpg
 All Over Press

Det britiske band Motörhead formåede at gøre metalhits som "Ace of Spades" og "Overkill" til allemandseje. Nu har det legendariske metalband mistet Phil Taylor, som sad bag trommesættet i stort set hele bandets storhedstid, skriver BBC. Phil Taylor, også kendt som "Philthy Animal", blev 61 år.

- Min kære ven og bror døde i går nat. Han havde været syg gennem længere tid, men det gør det ikke lettere, når tiden endelig kommer, skriver "Fast" Eddie Clarke, som var guitarist i Motörhead, sammen med et billede af Phil Taylor på Facebook.

Motörhead blev dannet i 1975 af forsanger og bassist Lemmy Kilmister. Oprindeligt var det dog ikke Phil Taylor, som var trommeslager i bandet, men han kom til allerede under indspilningen af det første album, og han er manden bag trommerne på alle bandets største hits. Lemmy Kilmister har udtalt, at valget faldt på Taylor, fordi det ikke fungerede med den forrige trommeslager - og fordi Taylor kunne give dem et lift i sin bil, skriver musiksiden Planet Rock.

[node:aller-related-content]

Phil Taylor var med i bandet fra 1975 til 1984 og efter en lille pause, som han selv kaldte en ferie, var han tilbage bag trommerne igen fra 1987 til 1992.

- Jeg har kendt Phil siden han var 21 år, og han var en helt særlig person. Heldigvis har vi lavet en masse fantastisk musik sammen, og jeg har mange sjove minder om vores tid sammen. Hvil i fred, Phil!, skriver Eddie Clarke i sin hilsen til sit tidligere bandmedlem.

I 1992 måtte Taylor igen forlade bandet, da han blev fyret. Det lykkedes nemlig ikke trommeslageren at lære at spille trommerne til nummeret "I Ain't No Nice Guy", og så var hans tid i bandet slut, skriver BBC.

Se Facebook-opslaget her.

Sponsoreret indhold