Nyheder28. juni 2007

HÅRDTARBEJDENDE? GLEM DET

Hoffets informationschef hedder Lis M. Frederiksen. Stillingsbetegnelsen er ikke superpræcis, idet information aldrig har været det, Lis M. har gjort det mest i. Det er dog ikke nødvendigvis Lis M. Frederiksens skyld. Den manglende åbenhed er formentlig snarere resultatet af en tjenstlig ordre og dermed endnu et udtryk for, at kongehusets medlemmer betragter offentligheden som et forstyrrende element
https://imgix.seoghoer.dk/media/sehoer/leder26picweb-jpg.jpg

Allerhelst ville de leve deres superprivilegerede luksustilværelse uden distraherende indblanding og interesse fra de undersåtter, der i parentes bemærket betaler hele gildet. TV-værten Jes Dorph har således fuldstændig ret i sin bidende kritik af Frederik og Mary (læs de følgende sider).

Nå, men denne Lis M. Frederiksen har begået en sand genistreg. I al fald har hun formået at få kronprins Frederik til at fremstå som en hårdtarbejdende mand - noget, der formentlig kommer temmelig meget bag på de fleste.

Til Ekstra Bladet forklarer Lis M., hvordan det hele hænger sammen. Sagen er nemlig, at informationschefen har besluttet at henregne kronprinsens utallige kapsejladser rundt omkring i verden til kategorien "arbejde for Danmark". Hokus-
pokus: Sådan forvandler man en fornøjelsessyg og egoistisk kronprins til en sand arbejdsbi, der ofrer sig for nationen.

Smart. Eller rettere: For smart.

For hør nu her: Skulle vi ikke én gang for alle droppe alle julelegene. Sandheden er, at arbejdsbyrden for Frederik og hans familie er forsvindende lille. Sandheden er, at de kongelige lever et liv, hvor de bliver serviceret i alle ender og kanter.

Det er helt i orden. Sådan skal monarkiet formentlig skrues sammen. Ingen forventer jo, at Frederik skal tage bussen eller ha' et almindeligt arbejde. Men kunne vi ikke snart slippe for at blive præsenteret for den hjernedøde påstand om, at disse mennesker har et stridsomt liv og knokler deruda. Det gør de ikke. Og tillykke med det.

Sponsoreret indhold