Hård anklage mod DR-chefer: Ville stoppe kritisk program om dem selv

Hvorfor skal Danmarks Radio ikke længere have et magtkritisk program, der tjekker det spin, som politikere, embedsmænd og topchefer dagligt sprøjter ud i lårtykke stråler?
Måske skal svaret findes hos topledelsen i DR, der i 2020 ville lukke munden på DR-programmet "Detektor", da det lavede kritisk journalistik om DR.
Og altså nu er blevet lukket helt ned af den selvsamme ledelse.
Det skriver Frihedsbrevet i dag, der samtidig kan afsløre, at faktatjekkere fra "Detektor" blev "kaldt ind på tæppet" hos blandt andre DR's direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen.
Det skete angiveligt i et forgæves forsøg på at få stoppet et indslag, der afslørede, hvordan DR gav modstridende forklaringer om et droppet interview med en muhammedtegner.
- De brugte ord som "kollegialt hensyn" og "helhedshensyn", siger tidligere Detektor-redaktør Nikolaj Arve til Frihedsbrevet
- Der var ingen tvivl om, at Henrik Bo Nielsen var meget utilfreds med os, siger tidligere redaktionschef Jakob Sloma Damsholt.
Også tidligere vært på "Detektor" Camilla Stampe mener i dag, at DR-ledelsen spillede et dobbeltspil i forsøget på at beskytte sig selv.
- Vi skulle bringe de historier, der var belejlige for dem, og ikke de historier, vi selv mente var vigtige at udkomme med, siger Stampe til mediet.

Over for Frihedsbrevet afviser Henrik Bo Nielsen, at der var tale om et forsøg på censur. Eller at lukningen af programmet bunder i hans og den øvrige ledelses ubehag ved selv at blive faktatjekket.
- Jeg vil gerne bekræfte, at vi – og jeg – for et par år siden havde løbende snak om, hvad der var det rette niveau for et bestemt indslag, lyder det fra Henrik Bo Nielnsen.
- Kvaliteten af vores udkomme er jo det, der til syvende og sidst definerer vores renommé, men for mig handlede det alene om en kvalitetsdiskussion, ikke en brandingøvelse.
Han understreger også, at "Detektor" er lukket, fordi faktatjek i dag sker alle mulige steder i DR og efter ledelsens opfattelse derfor ikke kræver et særligt program.