Nyheder 21. oktober 2014

Håndboldstjerner: - Pas på jeres kugler

Støtter kampen mod prostatakræft
Af af
Foto: Screendump Youtube


Når kalenderen lige om lidt skift fra oktober til november, dagene bliver mørkere og vejret koldere, så begynder mange danske mænd også at gro lidt ekstra ansigtsbehåring.

For november - eller "Movember", som måneden også bliver kaldt - bliver nemlig brugt på at sætte ekstra fokus på prostata- og testikelkræft. Og i år er otte danske håndboldspillere gået med i kampen om at samle penge ind til det gode formål.

Således vil Hans Lindberg, Anders Eggert, Lars Jørgensen, og andre håndboldprofiler gro et lille fikst overskæg for at sætte fokus på den ondsindede sygdom.

-Som kendte sportsfolk har vi en forpligtelse til at støtte op om mænds sundhed. Vi mænd bør være meget mere åbne overfor at tale om de her ting, og i det hele taget være opmærksomme på vores helbred i højere grad, end vi er i dag, fortæller håndboldspilleren Hans Lindberg.

Så må vi se, hvor flot et overskæg højre fløjs-spilleren kan præstere.

LÆS OGSÅ: Lindberg som hot kalender-model

Og det er en god kamp som håndboldspillerne går ind i. Danmark er nemlig det land i Europa med den næsthøjeste dødelighed.
I gennemsnit dør der én mand hver 8. time af den dødelige sygdom.

LÆS OGSÅ: Så meget tjener EM-heltene

Lasse Svan, Thomas Mogensen, Mads Mensah og Henrik Toft Hansen deltager også i "Movember"-kampagnen, og håndboldspillerne har optaget en lille video, hvor de fortæller, hvorfor det er vigtigt at støtte kampen mod testikelkræft.

Sponsoreret indhold