Nyheder16. august 2023

Grusom video fra Hawaii: Beboer filmer farvelvideo

Adskillige har mistet livet i de voldsomme brande på Hawaii. Nu har en indbygger i den værst ramte by delt en hjerteskærende video, der viser, hvor slemt katastrofen var
Denny Yuckert var overbevist om, at han ville dø i flammehavet på Hawaii og filmede derfor en farvelvideo.
Denny Yuckert var overbevist om, at han ville dø i flammehavet på Hawaii og filmede derfor en farvelvideo.
 Foto: Privat/instagram

Engang var det et ferieparadis med frodige skove, farverige byer og kilometerlange strande.

De sidste mange dage har hawaiianske Maui dog været omsluttet af flammer, efter at en række voldsomme skovbrande har ædt store områder af paradisøen.

I skrivende stund er dødstallet opjusteret til 101, men man både frygter og forventer, at tallet vil stige markant. Der savnes nemlig fortsat 1.300 på den populære ferieø.

Mens myndighederne lige nu forsøger at identificere ofre, dukker der løbende hjerteskærende historier – og videoer – op.

Se nu blot denne video, der er filmet af Denny Yuckert.

Han boede i den historiske by Lahaina, da flammerne pludselig – og i rekordfart – åd sig ind i byen og udslettede alt. I dag meldes det, at byen er nærmest komplet udbrændt, og at langt de fleste dødsfald er sket netop her.

Denny Yuckert fortæller til ABC News, at han da også var overbevist om, at han ville dø. Derfor valgte han at filme en ”farvelvideo”, mens han forsøgte at skærme sig mod flammerne.

Han og en række andre indbyggere gemte sig bag en stenmur ved vandet, mens flammerne opslugte byen.

Hawaii
Lahaina er fuldstændig raseret efter brandene.
 Foto: Ritzau Scanpix

Han tilføjer, at mange indbyggere blev fanget i flammehavet, fordi der ingen advarsler kom fra myndighederne.

Han overlevede mod alle odds, men så heldige var andre omkring ham ikke. Han oplevede således flere, der bukkede under lige ved siden af ham.

– Hver gang jeg tog en indånding, blev jeg nærmest kvalt til døde, fordi luften var så bitter, det skar nærmest i halsen, fortæller Denny Yuckert.

Han fortæller videre, at han forinden havde forsøgt at flygte fra brandene i sin bil, men at der var så mange biler, at han måtte stoppe og i stedet søge tilflugt til fods.

Han er langt fra den eneste, der har forsøgt at flygte i bil. Det samme gjorde en familie på fire, der desværre ikke overlevede.

Man forventer, at eftersøgningen vil fortsætte i mindst en uge, oplyser guvernøren på Hawaii.

Naturkatastrofen på Hawaii er den værste, der har ramt den amerikanske delstat siden 1960. Dengang dræbte en tsunami 61 mennesker.

Ifølge University of Hawaii er store brande ikke ukendt på denne tid af året.

Sponsoreret indhold