Nyheder13. januar 2022

Grotesk dommerfejl til stor fodboldturnering: Fløjtede kampen af to gange

Blot fire dage inde i den afrikanske fodboldturnering Africa Cup of Nations har der allerede udspillet sig to skandaler.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20220112-172900-l-1482x1020we.jpg
 Foto: Mohamed Abd El Ghany/Reuters/Ritzau Scanpix

Der blev i går spillet fodboldkamp mellem Tunesien og Mali til den afrikanske turnering Africa Cup of Nations.

Kampen vil næppe gå over i historien på grund af selve kampen og dens resultat som for øvrigt endte 1-0 til Mali.

Men over i historien vil den helt sikkert gå, for noget uvant en fodboldkamp, der altid varer 90 minutter plus tillægstid, så mente kampens dommer Janny Sikazwe, at kampen allerede skulle slutte efter 85 minutter.

Klare protester fra spillere og stab fik dommeren overbevist om, at kampen skulle genoptages, men kun i fire minutter.

Endnu et for tidligt slutfløjt

Da der stod 89 minutter og 45 sekunder på kampuret, tog dommeren endnu engang fløjten op til munden og gav de velkendte to fløjt, for at signalere at nu var kampen slut.

Dermed manglede der 15 sekunder af kampen plus tillægstid, og det er til trods for, at der havde været flere kampstop i form af udskiftninger, straffespark, et rødt kort og VAR-kendelser.

Efter det første slutfløjt var der stor utilfredshed blandt spillerne og holdet omkring, men efter det andet slutfløjt var de tunesiske spillere og trænere decideret rasende.

Tv-billeder viser, hvordan træner og spillere flokkes om Janny Sikazwe, mens de fægter med armene, og træneren vredt peger på sit ur for at signalere, at kampen altså ikke burde være slut endnu.

Det går så vidt, at et hold af sikkerhedsfolk må danne en mur rundt om dommeren for at afskærme ham fra utilfredse trænere og spillere.

Artiklen fortsætter efter videoen

Ville genoptage kampen

Janny Sikazwe ville ikke give sig, og længe så det ud til, at kampen var slut.

Men dommeren var ikke færdig med at overraske. 40 minutter efter sidste slutfløjt ville han have genoptaget kampen og spille de sidste tre tillægsminutter. Her havde det tunesiske landshold fået nok og nægtede at genoptage kampen.

Til pressemødet efter kampen var Tunesiens træner Mondher Kebaier også noget forarget over Janny Sikazwe.

  • - Efter 30 års erfaring som træner er det første gang i min karriere, at jeg oplever noget så dårligt, siger han ifølge Sky Sports.

  • Forkert nationalsang

Præstationen fra Janny Sikazwe er ikke den eneste skandale, der har udspillet sig ved Africa Cup of Nations, som startede i søndags.

Samme dag som kampen mellem Tunesien og Mali blev spillet, var der også et andet opgør, hvor Gambia spillede mod Mauretanien.

Her nåede kampen ikke at gå i gang, før spillerne fra Mauretanien kom op i det røde felt.

For da deres nationalsang skulle lyde i højtalerne, kom den forkerte melodi på hele to gange. Det endte med, at Mauretanien helt nægtede at synge deres nationalsang. Det hjalp ikke på resultatet for landet, der tabte 1-0.

Sponsoreret indhold