Nyheder7. marts 2023

Grøn Koncert vender tilbage

Endagsfestivalen Grøn Koncert vender tilbage til sommer, og første stop er Tårnby
Rapperen Tessa (på billedet) og rockbandet Carpark North var blandt sidste års kunstnere, som optrådte rundt omkring i Danmark til Grøn Koncert. (Arkivfoto)
Rapperen Tessa (på billedet) og rockbandet Carpark North var blandt sidste års kunstnere, som optrådte rundt omkring i Danmark til Grøn Koncert. (Arkivfoto)
 Foto: Ritzau Scanpix

Den populære koncertturné Grøn Koncert vender til sommer tilbage, og det bliver samtidig med fejringen af endagsfestivalens 40 år.

Det oplyser arrangørerne bag Grøn - Tuborg og Muskelsvindfonden - i en pressemeddelelse.

Tirsdag er datoerne og byerne for årets koncerter offentliggjort, og igen i år kommer koncertturnéen rundt omkring i landet.

Siden begyndelsen af 1983 har Grøn eksisteret, og det har siden vokset sig større og større.

Sidste år lagde 166.000 gæster vejen forbi endagsfestivalen, og fire ud af de i alt otte koncerter blev udsolgt.

I år bliver det fra den 20. juli til den 30. juli. Grøn kommer i alt forbi otte byer.

Første stop er i Tårnby ved København den 20. juli. Dernæst kommer Kolding den 21. juli, Aarhus den 22. juli, Aalborg den 23. juli og Esbjerg den 27. juli.

Festivalen tager tilbage mod Sjælland med stop i Odense den 28. juli, Næstved den 29. juli, inden Grøn slutter festen i Valby i København den 30. juli.

Arrangørerne glæder sig til at afholde endnu en Grøn Koncert.

- Fra at være en lille koncertbegivenhed i 1983, har vi vokset os rigtig stor og igennem årene været med til at understøtte nogle af de artistnavne, der i dag er stærke på den danske koncertscene, siger Nikolai Milman, der er projektleder i Muskelsvindfonden.

Han tilføjer, at årets jubilæum markeres 15. september, hvor rapgruppen Suspekt vil afholde en koncert i Parken.

- Suspekt og Grøn har været tætte igennem flere år og deler samme værdier. Efter deres succes på Grøn i 2022 er de klar til at indtage Parken, siger projektlederen.

Grøn Koncert kom for første gang på tegnebrættet, da Tuborg i 1982 gav en gratis koncert til Dyrehavsbakken.

Det skete i anledning af forlystelsesparkens 400 års fødselsdag.

Året efter - nu under navnet Grøn Koncert - blev koncertrækken sendt på landevejen. Formålet var at skabe et overskud, der skulle gå til foreningen Muskelsvindfonden, som også i praksis håndterede koncerterne.

Med coronaepidemien måtte Grøn dog aflyse koncerterne i både 2020 og 2021, indtil de sidste år vendte tilbage.

At Grøn har vokset sig større, kan også ses i antallet af frivillige.

I 1983 var der i alt 40 frivillige med rundt på den dengang seks dage lange koncertturné. I 2022 var der 750 frivillige med festivalen.

Overskuddet fra Grøn går fortsat til Muskelsvindfonden og understøtter fondens arbejde for mennesker med handicap og skabe plads til forskelle i samfundet.

Sponsoreret indhold