Nyheder20. juni 2016

Alex’ millionfidus ryster kongehuset: Grevindens store kup

Grevindens skattebetalte liv i sus og dus har fået dronning Margrethe til at reagere, vurderer to eksperter.

Alexandra og margrethe

Et hussalg til 23 millioner lige ned i foret og en årlig skattebetalt check fra danskerne på 2,3 millioner kr. Det lyder næsten for godt til at være sandt – og grevinde Alexandras nye økonomiske drømmetilværelse har da også fået dronning Margrethe til at reagere.

Det fastslår to kongehuseksperter over for SE og HØR. De ser beslutningen om, at det kun er prins Christian, der, når han bliver gammel nok, skal have apanage, som en reaktion på grevinde Alexandras upopularitet.

– Det er en meget klog beslutning, og hvis kongehuset ikke melder ud nu, risikerer de at miste den store popularitet, de har i befolkningen, og det er helt sikkert også det, Margrethe gerne vil undgå, fortæller Lars Hovbakke Sørensen om den proaktive handling fra hoffet.

Faktisk er eksperten ikke i tvivl om, at Margrethe i sit stille sind beder en bøn om, at Alexandra selv opfatter alvoren og frivilligt opgiver de 2,3 millioner kr., hun får hvert år.

– Det vil være rigtig fint for kongehuset, hvis Alexandra frivilligt afskrev sig apanagen – det er der slet ingen tvivl om. Det ville være fint for Margrethe, det er helt klart, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Presset er da også kun steget, efter at det er kommet frem, at Alex har solgt sit 356 kvadratmeter store hus på Østerbro i København for 23 millioner kr. Vel at mærke et hus, som hun fik foræret af prins Joachim efter deres skilsmisse i 2005.

– Hvis der er noget, der har virket afskrækkende, så er det nok Alexandra. Fordi hun får sin apanage og sælger sit hus, og hun jo ikke har meget mere med kongehuset at gøre. Havde Joachim og Alexandra fortsat været gift, så tror jeg ikke, den her debat havde været der, så man kan godt sige, at det er de to, der har belastet situationen, fortæller en anden kongehusekspert, Sebastian Olden-Jørgensen. Og den analyse er kollega Hovbakke helt på linje med. – Det er jeg fuldstændig enig i. Det er helt klart, at de personsager, der har været omkring navnlig Alexandra – at hun får 2,3 millioner kr. om året – det har mange danskere været forargede over. At Margrethe for nylig meldte ud, at syv af hendes otte børnebørn i fremtiden må klare sig uden apanage, skal dermed ses som et udtryk for, at også kongehuset har indset, at der trods alt er grænser. – Jeg ser det som rettidig omhu. Der har jo været en debat et stykke tid i forbindelse med grevinde Alexandra, så de har haft god tid til at tænke på, hvordan det skulle køres. Kongehuset har jo ikke nogen interesse i at fremstå som groft sagt nasserøve, og et forsøg på at tilkæmpe sig mere apanage er en klar tabersag, fortæller Sebastian Olden-Jørgensen. Det er dermed grevindens fede forhold, som indirekte har forpurret, at hendes egne børn i fremtiden skal nyde godt af skattebetalte årpenge, lyder konklusionen fra Lars Hovbakke Sørensen. – Paradokset er jo, at Alexandra-sagen faktisk skader hendes egne børn. Nikolai og Felix får jo ikke apanage, og det er ikke sikkert, der havde været modstand mod det, hvis der ikke havde været så meget ballade omkring deres mor. Så det er det helt store paradoks i det her, lyder det.
https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_118.png
null

Sponsoreret indhold