Nyheder13. august 2008

Grethe Sønck: Hasteopereret

Den folkekære skuespiller Grethe Sønck, 79, har fået en ballonudvidelse, men er nu ovenpå igen
Af af
Grethe Sønck er blevet udskrevet igen
Grethe Sønck er blevet udskrevet igen
 Foto: Peter Grosen

Hold dig i ro og tænk på dig selv. Det er lægernes besked til den normalt så aktive Grethe Sønck.
Forrige lørdag blev den 79-årige sangerinde hasteindlagt på Gentofte Hospital, hvor hun fik foretaget en såkaldt ballonudvidelse.

- Jeg havde i nogen tid følt mig træt og haft ondt i brystet, så jeg fik lavet et hjertekardiogram, som ikke rigtig viste noget galt. Så jeg troede, det skyldtes sorg over at have mistet min hund, Rufus, som måtte aflives i juni, fortæller Grethe Sønck.

Men under en køretur med sin stedsøn, Stefan Fønss, fik Grethe igen stærke smerter, og han skyndte sig at køre hende til skadestuen, hvorefter hun straks blev indlagt.

- De gav mig en ballonudvidelse samt en stent, som er et metalnet, der placeres for at holde blodåren åben. Jeg havde ganske vist en lille forsnævring, men lægerne mener også, at smerterne kan skyldes blodmangel, fortæller Grethe.

Det viste sig, at hun havde en meget lav blodprocent. For at undersøge det nærmere, beholdt lægerne hende på hospitalet i over en uge. Hun har måttet aflyse en del job, men holder ikke op med at tage ud at synge eller holde foredrag.

- For som lægerne sagde, så er jeg ikke en typisk 79-årig, der kan sidde hjemme.
Jeg skal ud og give noget til mit publikum, for det er det, jeg har det bedst med, griner Grethe Sønck, som blev udskrevet mandag.

Sponsoreret indhold