Nyheder9. april 2024

Gregers Wedell-Weddellsborg udpeget som formand for TV 2's bestyrelse

Gregers Wedell-Weddellsborg har tidligere været direktør hos TV 2 NET, Berlingske og Matas
Gregers Wedell-Wedellsborg.
Gregers Wedell-Wedellsborg.
 Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Den administrerende direktør i Matas, Gregers Wedell-Wedellsborg, er blevet udpeget af kulturminister Jakob Engell-Schmidt (M) som formand for TV 2's bestyrelse, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse tirsdag.

- TV 2 har brug for en formand med en stærk kommerciel baggrund, der kan sikre det økonomiske fundament for, at TV 2 også i fremtiden kan levere public service af højeste kvalitet til danskerne, siger kulturministeren i pressemeddelelsen.

Gregers Wedell-Wedellsborg har tidligere været direktør for TV 2 Net og Berlingske medier. Og netop den erfaring peger Jakob Engell-Schmidt også på som en af grundene til, at han er blevet valgt.

- Derfor er han den rette til at stå i spidsen for den digitale transformation, som TV 2 er i færd med netop i disse år. Jeg glæder mig til samarbejdet, siger han.

Den nyudnævnte bestyrelsesformand kalder TV 2 for en "urkraft i det danske demokrati og fællesskab".

Selv i en tid med opbrud i medielandskabet formår TV 2 at samle os om det væsentlige, det glædelige og det nære – og samtidig stå stærkt som forretning.

Den rolle skal TV 2 både bevare og forny, siger Gregers Wedell-Wedellsborg, som med "ydmyghed og taknemmelighed" har takket ja til indstillingen.

Han har tidligere været bestyrelsesformand hos Gyldendal, koncerndirektør i Coop Danmark og næstformand i Tivolis bestyrelse. Desuden er han baron og har en master fra Harvard University i delstaten Massachusetts i USA.

Sponsoreret indhold