Nyheder18. december 2009

Greenpeace: Politiet til grin

Det lykkedes 2 aktivister at bryde alle sikkerhedskontroller og demonstrere ved dronningens gallamiddag
Politiet vil nu indgående undersøge, hvad der gik galt, siden 2 Greenpeace-aktivister kunne komme uden om alle sikkerhedsforanstaltninger
Politiet vil nu indgående undersøge, hvad der gik galt, siden 2 Greenpeace-aktivister kunne komme uden om alle sikkerhedsforanstaltninger
 Foto: Polfoto

Hun var iført den smukkeste, røde balkjole. Han var også i det stiveste puds.

Og så vadede de ellers lige ind på Christiansborg. Mellem alverdens statsledere, der skulle ind og spise gallamiddag sammen med hele den samlede kongefamilie.

2 Greenpeace-aktivister gjorde tykt grin med politiet, da det i aftes lykkedes dem komme igennem alle sikkerhedsforanstaltninger og få deres klare budskab frem til verden og klimatopmødets forhandlere: "Politikere taler - ledere handler", stod der på de stofplakater, de 2 havde smuglet ind under dække af, at det var hendes silketørklæde.

Mads Christensen, generalsekretær Greenpeace Norden siger til Ekstra Bladet om aktionen:

- Det var ret fint, at vi fik budskabet direkte ud. Lederne burde snakke klima i stedet for at sidde til festmiddag, mens forhandlingerne er på vej mod kollaps.

Generalsekretæren fortæller, at det ikke var danske aktivister, men en spanier og en nordmand, der nåede ind til dronningens selskab. Han vil heller ikke sige noget om, hvordan aktionen har været planlagt, og hvordan de kom ind. Men de 2 var i alle tilfælde ikke på gæstelisten.
Sponsoreret indhold