Nyheder 9. januar 2014

Gratis musik: Xander gør op med traditionerne

Den danske musiker giver musik væk gratis
Xander lader nu fans downloade tre musiknumre gratis
Xander lader nu fans downloade tre musiknumre gratis
Foto: TV2Musikbranchen bløder og pladesalget daler.

Sådan lyder det igen og igen, men alligevel har den danske sanger og sangskriver Xander valgt at lade sine fans downloade tre af hans nye numre gratis.

- Ja, det virker måske lidt skørt set fra den økonomiske side. Men nu handler musik ikke kun om penge. Ikke for mig i hvert fald. Jeg vil hellere have, at 10 mennesker hører min sang, end at én person betaler for den, siger han til Newspaq.

Nyforelskede Xander: Tager slæbet

Men selvom der ikke lander kolde kontanter i kassen ved at give musikken væk gratis, så mener sangeren, at det kan give ham flere indtjeningsmuligheder i fremtiden, fordi flere måske får kendskab til hans musik.

Fra i lørdags kunne fans således downloade nummeret "Grædt For Mig" gratis fra kunstnerens hjemmeside, og han følger op med to andre nye numre den 4. februar og den 4. marts.

Xander: Se min fødselsdagsgave

Først når han på sin fødselsdag den 4. april udkommer med årets fjerde nye sang fra egen hånd, skal der penge på bordet fra lytterne.

- Jeg går ikke så meget op i udbytte. Denne her gang gør vi det sådan her. Musikken er til alle derude og måske er der endda nogle, som normalt ikke ville gå ind på iTunes og købe musik, som downloader sangene og tænker "Ok, det faktisk ret fedt det her", siger han.

Han kan også se andre fordele ved at ryste posen lidt i forhold til, hvordan kunstnerne traditionelt set prøver at komme ud med deres musik.

- Når der for eksempel er penge involveret i noget, så går der jo hurtigt politik i tingene. Og der bliver lagt strategier for hvordan man øger et salg, og hvad man skal lave om for at blive spillet på visse radiostationer. Musikere ender med at bøje sig selv og deres værdier for at tilpasse sig strategien. Det er da ærgerligt, og en "tradition" jeg fint kan undvære, siger Xander.

"Grædt For Mig" kan downloades på www.xander0404.

Newspaq

Sponsoreret indhold