Grand Prix veteraner: Sådan fejrer vi Grand Prix

I artiklen kan du blandt andet læse hvordan Jens Brixtofte, der sammen med Brixx vandt det danske Melodi Grand Prix i 1982 med nummeret ”Video Video” skal følge med i aften.

I artiklen kan du blandt andet læse hvordan Jens Brixtofte, der sammen med Brixx vandt det danske Melodi Grand Prix i 1982 med nummeret ”Video Video” skal følge med i aften.

Foto: All OverPeter DQ Andersen, der som drag Queen i 2007 vandt det danske Melodi Grand Prix med sangen "Drama Queen" skal ikke selv med på Eurovision Island lørdag aften. I stedet skal han optræde.

Siden mandag i sidste har han nemlig hver aften været værtinde på Euroclub, som Store Vega i København er forvandlet til i hele maj måned.

LÆS OGSÅ: Video - Se 86-årige danse-Kit få Grand Prix-salen til at koge

-Jeg står og er værtinde som DQ ude på Euroclub Lounge. Og jeg skal også optræde i aften. Jeg synger og hygger lidt om folk, så der står jeg ude og ser Grand Prix finalen, siger han.

-Det er så sjovt, men det er hårdt for fødderne at være i stiletter hver aften. I sær når det er så lang tid, siger han til seoghør.dk

Han afslører, at han har en del forskellige stilletter, som han kan skifte imellem. De fleste er imellem otte og 10 centimeter høje.

- Når jeg laver show, er det normalt i en halv til en hel time. Her er det syv timer man står i dem. Hver aften. Hold kæft, det er hårdt. Men det er skide skægt, siger Peter DQ Andersen.

LÆS OGSÅ: Basim vil ha' en kæreste

Normalt plejer den tidligere Grand Prix deltager at se Eurovisions-finalen sammen med gode venner foran tv'et.

Peter DQ Andersen vandt forleden aften også TV3's Masterchef MGP- special sammen med makkeren Kit Stephie Holst. Her slog de Jørgen og Noller Olsen af banen, som vandt det internationale Melodi Grand Prix i år 2000 med sangen "Smuk som et stjerneskud".


Sådan så det ud da Peter DQ Andersen vandt det danske Melodi Grand Prix i 2007. (Foto: All Over)

Heller ikke Grand Prix-veteranen Jens Brixtofte, der sammen med Brixx vandt det danske Melodi Grand Prix i 1982 med nummeret "Video Video" skal med til det store sjov på Refshaleøen i København.

LÆS OGSÅ: Massevielse i København

Men hanskal absolut følge med i det internationale Melodi Grand Prix, fortæller han til seoghør.dk. I stedet skal han følge Eurovision på samme måde som tusinder af andre danskere gør.

-Jeg skal følge Grand Prix sammen med mine børn. Det bliver på TV derhjemme og med noget god mad, siger Jens Brixtofte.

Han fortæller, at han ikke har nogen faste traditioner omkring en melodi Grand Prix-aften. Men en lille konkurrence omkring pointuddeling har familien alligevel.

LÆS OGSÅ: Lise Rønne pølse-joker med østrigsk drag

-Vi stemmer bare. Og så må vi se hvem der kommer tættest på. Jeg formoder, at en af aviserne laver sådan en liste. Det plejer de i al fald at gøre, siger han.

Konkurrencen om, hvem i familien der kommer tættest på med den rigtige vinder er nemlig halvdelen af oplevelsen, fortæller Jens Brixtofte, der altså skal se det store show sammen med sine børn på 10, 13 og 30 år.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close