Nyheder21. januar 2016

Tarveligt! Grand Prix-sangerinde smidt ud af 'X Factor'

Der var meget, du ikke fik lov til at se på TV under fredagens første afsnit af den nye sæson. Cammille Kiesa, 33, gik egentlig videre hos de tre dommere, men endte alligevel med at ryge ud
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/cammille_kiesa_dm-026.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Dansk Melodi Grand Prix er åbenbart ikke anbefaling nok i 'X Factor'.

I 2007 var smukke Cammille Kiesa udvalgt til at optræde på nationalscenen med prominente navne som Jørgen Olsen, Annette Heick, Stig Rossen og den senere vinder DQ, men da den 33-årige sangerinde i fredags stod foran dommerpanelet i sæsonens første afsnit af DR-flagskibet, ventede kun hån og ydmygelse.

https://imgix.seoghoer.dk/bb-315879_0.jpg
 (Foto: All Over Press)

Sammen med bl.a. Aud Wilken, James Sampson og duoen Me & My optrådte Cammille i 2007 ved det danske Melodi Grand Prix. Sangen hed ”It Ain’t for The Money” (Foto: All Over Press)

– Det var tarveligt. Cammille skulle være dukket op i kedeldragt eller mine waders, så var hun gået videre. Det skal bare være noget skævt. Den dumme skid, siger kæresten Dan Nordahn, 36, da SE og HØR møder parret i deres landlige idyl ved Ølstykke.

Forkerte klude
Udbruddet gælder især Thomas Blachman, som langede voldsomt ud efter Cammilles påklædning. Hvilket i øvrigt også medvirkede til, at medvært Sofie Linde for rullende kameraer kritiserede Blachman for at være ukonstruktiv, gøre deltagerne kede af det og gå efter deres stil.

– Jeg fik at vide, jeg ikke klædte mig efter min alder, men jeg var bare i en pæn sort kjole og nogle sorte sko, jeg selv havde pyntet. Før prøven havde vi udtrykkelig fået at vide, at selv om der var audition en onsdag, så bliver 'X Factor' altså sendt fredage, så vi måtte gerne være pænt klædt på, smiler Cammille, mens kæresten Dan stadig undrer sig.

– Cammille var så yndig og blev smidt ud af de forkerte grunde, mener han, mens Cammille også lidt har fortrudt, at hun valgte at synge Søs Fengers ”Holder øje med dig”.

Cammille er vokset op med sang og musik. Hendes mor er danser og koreograf, og farmand sanger og sangskriver.

Allerede som 13-årig vandt hun suverænt SE og HØRs store årlige talentkonkurrence. Og et par år efter kom hun med i duoen Bikini sammen med Christine Buchart – kusine til supermodellen Helena Christensen.

https://imgix.seoghoer.dk/sh-311712.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Som optakt til Melodi Grand Prix’et lavede Cammille i 2007 en fantastisk billedserie til SE og HØR (Foto: Peter Grosen)

Fortid med Blachman
Cammille deltog også i TV3’s 'Idols' i 2003, hvor hun dystede mod blandt andre Johannes Nymark og Kat Stephie Holst.

Blandt de fire dommere var i øvrigt en vis Thomas Blachman, men det afskrækker ikke Cammille.

– Jeg er med igen næste år. Jeg vil gerne kunne dyrke musikken på hobbyniveau. Når andre bliver glade for éns musik, så er det bare dejligt, forklarer Cammille, som netop oplevede det, da hun i forbindelse med TV3’s ”4 bryllupper” i 2010 sang så smukt for sin daværende gom, at hun efterfølgende blev hyret til at synge samme sang til et andet bryllup.

https://imgix.seoghoer.dk/cammille_kiesa_dm-013.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

– Det hårdeste var, at det var så ydmygende foran dommerne. Man så det ikke på T V, men de gik kun ef ter mit tøj, for tæller Cammille med sin tykke scrapbog fra næsten 20 år i showbiz (Foto: Dan Mariegaard)

I 'X Factor' var der altså ikke plads til den erfarne sangerinde, som kun var på TV i små glimt fredag aften.

Blandt det, DR heller ikke viste, var, at Cammille rent faktisk gik videre fra de tre dommere, men et par uger senere modtog en mail om, at hun alligevel ikke skulle fortsætte.

Først ja – så nej

Selv om Cammille i fredags svarede Sofie Linde, at hun havde det ad helvede til, så var det først og fremmest på grund af dommernes hårde facon.

For i første omgang var sangerinden gået videre.

– Remee sagde straks nej, og Mette Lindberg ja, så det var op til Blachman. Jeg røg ned på knæ, og så sendte han mig videre. Det var lidt pinligt, griner Cammille.

Knus og kram til værten Sofie Linde og den efterfølgende hyggekomsammen med familien blev dog glemt allerede et par uger efter, da Cammille modtog en mail fra produktionsselskabet Blu, der laver ”X Factor”. Cammille var sorteret fra.

Underholdningschef i DR , Jan Lagermand Lundme, bekræfter, at deltagerne sagtens kan gå videre fra de tre dommere og så alligevel blive sorteret fra efterfølgende.

– Dommerne er nødt til at sende flere videre, end der er plads til, for at sikre, at der til sidst kommer forskellige typer i de tre kategorier unge, ældre og grupper, forklarer han.

Sponsoreret indhold