0 point til DR: Grand Prix-Ole fyret

Ole Tøpholm er ud over sit job som vært på Radioavisen også kendt som \

Ole Tøpholm er ud over sit job som vært på Radioavisen også kendt som "Mr. Grand Prix".

Foto: Aller Media

 

En af Radioavisens meget kendte og meget populære stemmer bliver snart tavs.

Vært på Radioavisen og "Mr. Grand Prix", Ole Tøpholm er blevet fyret fra sit job på Radioavisen i DR Byen i København.

Det skriver han på Facebook.

Den populære vært fejrede sin fødselsdag i går, men glæde blev forvandlet til sorg, da han var en af de flere hundrede DR-ansatte,, der i dag blev ringet op og fyret på den såkaldte "Sinde-dag", hvor Danmarks Radio fortæller, hvem de har i sinde at fyre.

- I næsten 19 år har jeg nu været ansat i DR. Jeg nyder hver eneste dag.Det er sjovt og et kæmpe privilegium, skriver Ole Tøpholm i indledningen på sit triste opslag på facebook.

- Men som følge af den store spareplan på 20 % mister jeg mit dejlige job som vært på Radioavisen i DR Byen i København, fortsætter han.

Han lægger ikke skjul på smerten ved at miste sit job.

- Det er jeg virkelig ked af, og det gør faktisk ondt at føle sig kasseret, skriver Ole Tøpholm.

Han bliver dog ikke sparket helt ud af DR's organisation, men har fået en betænkningspause til at overveje et job et andet sted .

- Jeg har fået 14 dage til at overveje en anden stilling hos DR i Næstved, skriver Ole Tøpholm uden at han nærmere beskriver jobindholdet i stillingen i Næstved.
 
 
Det er ikke kun en kendt stemme i Radioavisen, vi mister med Ole Tøpholms farvel.
 
Han har i en årrække været "Mr. Grand Prix" i Danmark og været radiovært på det internationale Melodi Grand Prix og samtidig som fast kommentator guidet TV-seerne igennem Eurovision.
 
 
Det stod i hans kontrakt med DR, at han uanset hvad havde krav på to ugers ferie, mens det internationale Melodi Grand Prix løb af stablen
 
Dengang - tilbage i 2009 -var han morgennyhedsoplæser på P3 og nåede ud til i omegnen en million lyttere.
 
- Min chef kan godt se, at jeg lige så godt kan få fri. Jeg kan alligevel ikke koncentrere mig om at arbejde i perioden med Melodi Grand Prix.
 
- Grand Prix styrer mit liv. Det må jeg indrømme. Det første, jeg kan huske er 1984 med swimmingpoolen. Jeg blev hurtigt døbt Grand Prix-Ole, og i de små klasser gik jeg rundt og samlede point sammen fra alle klasser og lærere og lavede store plancher. Jeg var ved at drive alle til vanvid, og blev da også mobbet. Siden er det bare blevet værre og værre med min Grand Prix-interesse, fortalte Ole Tøpholm i 2009.
 
 
I samme år blev han også forfatter med Grand Prix som omdrejningspunkt, da han udgav bogen, "Dansk Melodi Grand Prix - de største øjeblikke".
 
 
 
 
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close