Nyheder10. november 2021

Gør dig klar til en ekstra hvid jul: Massiv mangel på selvbruner truer

Det kan godt gå hen og blive svært at opretholde en kulør til årets julefrokoster. Producenter oplever nemlig en mangel på midlet ethoxydiglycol, som bruges i både make up, selvbruner og hårfarve
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ph_1.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Som om det ikke er nederen nok, at vi nu går færre soltimer i møde, så kan det også blive en udfordring at få fingrene i lidt kunstig kulør i form af selvbrunerprodukter.

Det skriver The Guardian.

Det er problemerne med den globale forsyningskæde, der gør, at også stoffet ethoxydiglycol er blevet en mangelvare. Midlet gør, at produkter som eksempelvis selvbruner kan smøres tilstrækkeligt ud på huden.

Ethoxydiglycol bliver almindeligvis fragtet fra andre verdensdele, findes også i andre skønhedsprodukter som make up, ansigtscremer, hårfarve og deodoranter.

Et mareridt

For en af de ramte producenter, Sunjunkie i Storbritannien, var det da lageret skulle fyldes op igen efter sommer, de opdagede problemet.

- Det er et ægte mareridt, siger Diane Hingam, der er chef i virksomheden, der sælger selvbrunerprodukter.

- Det er et middel, som man putter i mange ting, og det er ikke sådan lige noget, man tænker, at man kan komme til at stå og mangle, lyder det.

Hun forventer, at de vil løbe tør for produkterne umiddelbart efter jul.

Ifølge det britiske onlineapotek, Medicin Direct, der også har set på problemerne med mangel på ethoxydiglycol, fortæller, at prisen på stoffet er steget fra 12 til hele 103 britiske pund.

Også apoteket gør sig klar til regulær ”produktmangel”.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/mega725990_014.jpg
 Foto: MEGA

Den gode Trump har vist også fået lidt ethoxydiglycol i ansigtet. (Foto: MEGA)

Julehandlen truet

Årsagen til manglen på stoffet – og de produkter som det bruges til – kan findes flere steder.

For eksempel forklarer Medine Direct, at der er mangel på chauffører, ligesom at den boomende skønhedsindustri i blandt andet Kina kan have en effekt.

Men efter coronapandemien er stort set hele den globale handelskæde knækket led for led. Især er det techprodukterne, der allerede nu er en omfattende mangel på. Mens forbruget steg i vesten under lockdown, lukkede fabrikker i det coronaramte Kina.

Så var der i øvrigt Ever Given-skibet, der sad fast på tværs af Suez-kanalen i foråret, hvilket forsinkede fragten. Sammen med både tørke i Kina og vinterstorme i Texas har det nu sat en prop i verdenshandlen.

Og en af de ting, der er særligt stor mangel på, er de mikrochips, som sidder i stort set al teknologi.

Og altså også selvbruner.

Sponsoreret indhold