Nyheder28. november 2007

GODT GÅET, DR

TV-kanaler er der som bekendt masser af. Ikke mindst set i dét lys er det en præstation af de større at samle hele 2,1 millioner danskere til én
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/qvortrup-mener/leder48-jpg.jpg

TV-kanaler er der som bekendt masser af. Ikke mindst set i dét lys er det en præstation af de større at samle hele 2,1 millioner danskere til én bestemt udsendelse. Og det var præcis, hvad der skete, da 20. og sidste afsnit af "Forbrydelsen" søndag aften kørte hen over skærmen på DR1.

Og TV2? Ja, Odense-kanalen har for længst strakt våben og erkendt, at DR har sat sig tungt på timen mellem otte og ni søndag aften - "Nikolaj og Julie", "Krøniken" og nu senest "Forbrydelsen".

Et seertal på et godt stykke over to millioner er, som vi kendte det i monopoltiden - dengang, da en fjernbetjening kun var noget, man brugte til at skrue op og ned for lyden med.

DR kan således med rette være stolte af triumfen med "Forbrydelsen". Det er ærlig talt godt gået over 20 afsnit at tryllebinde danskerne til en TV-krimi. Og det er ikke mindre imponerende, at manuskriptforfatter Søren Sveistrup formåede at skrue plottet således sammen, at det helt frem til det sidste var et åbent spørgsmål, hvem der havde myrdet Nanna.

Nu viste det sig så at være Vagn. Om 20. afsnit så samtidig fik redet alle trådene ud i den spegede sag, kan man diskutere - og det har anmelderne så også gjort.

Alle er enige om, at "Forbrydelsen" har været supergodt TV. Berlingske Tidendes og Politikens anmeldere valgte således at give serien seks ud af seks mulige stjerner. Ekstra Bladets anmelder Niels Lind Larsen er mere forbeholden, idet han konstaterer, "de løse ender stritter som et ryatæppe".

Det er så muligt, men tilbage står, at et rekordstort antal danskere 20 søndage i træk har følt sig fantastisk underholdt. Det er ærlig talt godt skuldret, DR!

Sponsoreret indhold