Nyheder8. januar 2024

Glatte veje giver flere ulykker mandag morgen

Graderne kan mandag komme helt ned på minus 15 grader, og det har konsekvenser for morgentrafikken
isglatte veje
Mandag morgen får minusgrader vejene til at være isglatte og det giver flere ulykker i mogentrafikken.
 Foto: Colourbox

Isglatte veje skaber trafikale problemer flere steder i landet i mandagens morgentrafik.

Blandt andet på Vestmotorvejen mod Køge mellem 34 Borup og 33 Vemmedrup, hvor begge spor er spæret efter et uheld. Det skriver DR P4 Trafik København i et opslag på det sociale medie X.

Ifølge dem er køen lige nu 10 kilometer lang og stadig voksende.

De glatte veje skyldes det kolde vejr, som ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) kan komme helt ned på minus 15 grader i løbet af dagen.

Også i Bjerregrav i Midtjylland er der sket et uheld på Hovedvejen, som giver trafikale udfordringer. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i et opslag på X.

Det samme gør sig gældende på Frederikssundmotorvejen i Albertslund. Det skriver Vestegnes Politi på X. Her opfordrer politiet desuden til at give plads.

- Giv plads til udrykningskøretøjer. Træk til venstre i venstre spor - alle andre træk til højre, skriver de blandt andet i opslaget.

I Randers gør vejret det svært for bybusserne at komme rundt på grund af glat føre. Derfor er de foreløbigt indstillet til klokken 12 mandag.

Det samme gør sig gældende i Aarhus, hvor kun én buslinje - linje 5A - er startet op igen.

Også letbanen i Aarhus har siden torsdag været indstillet, da store mængder sne gjorde, at den ikke kunne køre. Men ifølge Aarhus Letbane kører alle linjer igen mandag morgen.

Det oplyser de til Ritzau.

Vejdirektoratet advarede tidligere mandag morgen - i et opslag på X - om glatte veje i hele landet.

- Kør hjemmefra i god tid og medbring eventuelt tæpper, skovl, mad og drikke. Følg politiets anvisninger og hold dig orienteret på Trafikinfo.dk og P4 Trafik, skrev de blandt andet i opslaget.

Ifølge P4 Trafik har årsager til forsinkelser i morgentrafikken desuden været, fordi gummigeder flere steder har været i gang med at fjerne is på vejene.

Sponsoreret indhold