Nyheder3. januar 2018

Ghita Nørby raser mod privathospital efter faldulykke

Ghita Nørby er bestemt ikke tilfreds med det ophold, hun havde på et dyrt privathospital i Nordsjælland efter sin faldulykke og efterfølgende operation i midten af december. Ghita Nørby beskriver således sin stue som en ”fængselscelle” og tilføjer, at maden ikke var i top, og at der ikke var noget personale. Hospitaldirektøren tager kritikken seriøs, men mener, at den 82-årige skuespillerinde er en diva med femstjernede vaner
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/0_15.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Ghita Nørby var i midten af december så uheldig, at et fald resulterede i en brækket hofte og en tur på operationsbordet.

Derfor ville den 82-årige skuespiller forkæle sig selv oven på faldulykken, og hun indlogerede sig af den grund på et smukt og anerkendt privathospital i Nordsjælland.

Men Ghita Nørby er bestemt ikke tilfreds med sit ophold på rehabiliteringscentret, der ifølge hende ikke var de 4.800 kroner per nat værd.

I et debatindlæg i Politiken og i et interview med BT fortæller Ghita Nørby nu om oplevelsen på Kysthospitalet Care, der ligger på Skodsborg Strandvej.

- Jeg kommer fra et hospital, det forstår man, hvad er, men her bliver jeg kørt ind på et værelse, som overgår alt, hvad jeg har oplevet. Det ligner den celle, hvor forbryderen tilbringer sin sidste stund. Et lys som fra en operationslampe stråler fra lo­ftet, væggene er nøgne, sengen et lille forkrøblet hospitalsleje ved væggen, på et bord står to små skåle med nødder og en kæmpe azalea, skriver Ghita Nørby i sit debatindlæg i Politiken og tilføjer;

- Badeværelset – nej, badenichen – er glohed som en sauna på fuld styrke uden stikkontakt, toilet uden forhøjer, en sæbebeholder skriger fra væggen. Sygeplejersken, med det mærkelige sprog, hænger mit nattøj op på en bøjle. Vi forstår mindre og mindre. Jeg er kommet for at blive genoptrænet, men fysioterapeuten er gået. Jeg ankom fem minutter efter, at hans vagt var slut. 4.800 kr. om dagen. Jeg undrer mig.

Over for BT tilføjer den 82-årige skuespillerinde, at hun havde valgt opholdet som en opmuntring oven på faldulykken, der altså kostede hende en brækket hofte. Men det var en helt anden oplevelse, hun med egne ord fik under sit korte ophold, der varede blot et døgn.

- Jeg forventede, at det ville være et dejligt sted med søde mennesker, der tog imod mig, massage og nogle, der så på mit ben efter operationen, men der var ingen, der gjorde noget som helst. For der var ikke nogen, siger Ghita Nørby til BT.

Hun mener heller ikke, at maden var værd at sætte tænderne i. Hun fik blandt andet en stor bøf, hvilket ikke faldt i skuespillerindens smag, da hun med egne ord lige var blevet opereret og er ”en ældre pige”.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ghita-naerby.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Ghita Nørby brækkede sin højre hofte efter et fald i december. Foto: All Over

Slet og ret var opholdet ikke pengene værd, og Ghita Nørby kunne ikke finde på at købe et ophold på Kysthospitalet Care i fremtiden. Ghita Nørby tilføjer dog til sidst i interviewet med BT, at hun ikke anklager nogen, og tilføjer ”Få latter fra min side med i artiklen. Gør det humoristisk. Jeg er ikke aggressiv”.

Hospitaldirektør på Kysthospitalet Care kan dog ikke se det morsomme i Ghita Nørbys debatindlæg i Politiken og ville ønske, at Ghita Nørby havde taget direkte kontakt til hospitalet i stedet for at skrive et debatindlæg i Politiken.

Til BT kalder hospitaldirektøren Ghita Nørby for en ”diva” og fortæller, at hun selv havde valgt og godkendt sit værelse, og at hospitalets fysioterapeuter er til stede i dagtimerne og altså ikke hele døgnet.

- Hun er en diva og har en helt anden opfattelse af, hvordan verdenen skal være i forhold til almindelige menneskers behov. Det er også hr. og fru. Jensen, som kommer på Care, fordi de har været syge og skal have hjælp til at komme videre i deres liv. Ghita Nørby er vant til femstjernet service, sådan er det nokikke for den brede befolkning i Danmark, siger hospitalsdirektør Michael Schou Rasmussen til BT.

Sponsoreret indhold