Nyheder23. april 2013

Ghita Nørby om sin mor: Dum kælling

Skuespillerindens mor var meget dominerende
Ghita Nørby fik aldrig et varmt forhold til sin mor.
Ghita Nørby fik aldrig et varmt forhold til sin mor.
 Foto: All Over



En af Danmarks mest elskede skuespillerinder havde en temmelig hård barndom. Hun blev mobbet i skolen, og så havde hun et anstrengt forhold til sin mor.

Ghita Nørby: Gør comeback

- Min mor og jeg kom aldrig til at forstå hinanden (...) Min mor var meget dominerende, men jeg havde ikke de kræfter, som man har i dag, til at sige: "kan du holde din kæft, nu går jeg min vej, din dumme kælling", eller hvad det nu er, man siger, siger hun i et interview med Politiken.

Trods det dårlige forhold, er der kun lutter gode minder tilbage om hendes gamle mor. Næsten.

- Da hun døde, forsvandt mange af de kedelige oplevelser og dårlige minder om hende. Døden gør engang i mellem en fin gerning, lyder det fra Ghita Nørby.

Ghita Nørby mobbet i skolen

Heller ikke skolegangen var let for "Matador"-stjernen.

- Ghita er dum. Sådan stod der på tavlen i København. Men det vidste de heldigvis ikke på højskolen i Sønderjylland. Jeg blev et menneske på højskolen, fortæller hun om omvæltningen fra det travle liv i hovedstaden til højskolelivet i provinsen.

Og måske var det godt for Ghita Nørby at komme langt væk fra både sin mor og skolen. I hvert fald er un en af de mest succesfulde skuespillerinder, Danmark har haft.

Pave Frans: Elsker Ghita Nørby

Sponsoreret indhold