Ghita Nørby: Jeg har brugt en formue!

Ghita Nørby har følt sig nødsaget til at melde fra til teaterforestillingen \

Ghita Nørby har følt sig nødsaget til at melde fra til teaterforestillingen "Skærmydsler" på grund af overbelastning.

Foto: All Over Press

Hvis man beder nogen om at beskrive den danske folkesjæl, vil rigtig mange nok nævne Ghita Nørby. Siden hun som helt ung debuterede både i film og på teatret, har den nu 76-årige Ghita Nørby været Danmarks største darling.

Men bag den elskelige og smilende facade gemte der sig en kamp med selvværdet. En kamp for at frigøre sig fra en mor, der altid var dominerende og altid var meget sparsom med sin kærlighed over for datteren:

- Man må jo ikke sige, at man ikke holder af sin mor ... Men det har jeg helt ærligt aldrig gjort. Jeg blev opdraget med sådan en slags dråbeteknik - min mor gav mig en lille dråbe kærlighed at overleve på og så en til, når jeg var lige ved at opgive ævred, fortæller Ghita Nørby til magasinet Psykologi og fortsætter:

- Så blev jeg simpelthen så glad, for så er alt jo godt det næste stykke tid til den næste dråbe. Men for lidt til at blomstre på. Jeg måtte intet bestemme og udviklede mig til et dybt uselvstændigt menneske. Derfor har jeg brugt en vidunderlig formue på at blive et menneske, og jeg er dybt taknemmelig for, at der findes psykologer, for ellers ville jeg slet ikke være "nogen".

Ghita Nørbys mor døde i en alder af 98 år, og selv om Ghita Nørby med tiden lærte at håndtere deres forhold, blev det aldrig rigtig godt.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close