Nyheder3. maj 2024 (opd. 3. maj 2024)

Ghita Nelander forlader Nye Borgerlige

Hun ønskede at blive ny formand for Nye Borgerlige, men forlod opgøret inden årsmøde
Ghita Nelander ønskede at blive ny formand for Nye Borgerlige, men forlod opgøret inden årsmøde.
Ghita Nelander ønskede at blive ny formand for Nye Borgerlige, men forlod opgøret inden årsmøde.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ghita Nelander, der tidligere på året stillede op som kandidat til posten som ny formand for Nye Borgerlige, melder sig ud af selvsamme parti. Det skriver hun fredag i et opslag på det sociale medie Facebook.

- Jeg er ikke lige p.t. på vej ind i et andet parti - jeg trækker vejret og ser, hvad fremtiden byder, skriver hun blandt andet i opslaget.

Ghita Nelander stillede op mod Martin Henriksen, der i midten af april vandt posten som formand. Inden da havde hun selv trukket sig fra opgøret.

I opslaget fremgår det, at hun har været på genbrugsstationen, hvor hun har smidt sine valgplakater ud og sagt "et sørgmodigt farvel til svanen og Nye Borgerlige.

Ghita Nelander er byrådsmedlem i Næstved Kommune, hvor hun nu sidder som løsgænger. Hun sidder desuden i regionsrådet i Region Sjælland.

Da Pernille Vermund i januar meddelte, at folketingsgruppen ville nedlægge sig selv, og at Nye Borgerlige skulle opløses, var Ghita Nelander enig i beslutningen.

Men da hun oplevede, at der ikke var samme mening i partiets bagland, skiftede hun mening.

På det tidspunkt var Martin Henriksen egentlig partiets spidskandidat til Europa Parlamentet, et kandidatur han droppede i forbindelse med, at der skulle findes en ny formand.

Martin Henriksen valgt et kampvalg ved et ekstraordinært årsmøde, hvor han slog Daniel Fischer fra Sydfynskredsene.

Sponsoreret indhold