Nyheder31. august 2008

George Michael: Topkarakter til sidst

Superstjernen startede sin afskedskoncert småkedeligt, men sluttede af med at brag
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/musik/georgemichel-jpg.jpg
 Foto: All Over

George Michaels hjerte banker for Danmark, det kan ingen være i tvivl om, siden han valgte at give sin (officielt) allersidste koncert i livet her i landet.

Et propfyldt Parken kunne da også opleve en sprudlende midaldrende mand give den gas, om end første halvdel af koncerten "kun" var til det gammeldags karakter-tal 10.
"En udmærket, men dog noget rutinepræget præstation", kunne man med rette kalde første akt, som bød på lige lovlig mange ukendte og stille numre, der kun momentvis fik publikum op af stolene. Og ligeså snart det hele gyngede lidt i den overdækkede Parken, valgte George en stille ballade, så man hurtig fandt sit sæde igen og vippede forsigtigt med foden i stedet.

Anderledes knald og tjubang var der over anden akt. Her kombinerede han med en bred vifte både Wham-numre og de allerbedste fra sit store bag-katalog i en skøn forening.

Scenen var genial. Formet som et stort stykke bøjet fladjern, der samtidigt fungerede som en kæmpe videoskærm, hvor der konstant flashede henholdsvis psykedeliske figurer i vilde farver, gamle filmklip med blandt andre Liz Taylor og (modigt nok) tidlige videoklip med hovedpersonen selv iklædt læder og ungdommeligt tøj. En skærende kontrast til den småkedelige revisorjakke, George Michael for det meste var iklædt under koncerten.

Ingen kan vel sige sig fri for i det stille at have håbet på en gæstestjerne sidste koncert i karrieren taget i betragtning. Men hverken Wham-kammeraten Andrew Ridgeley eller Elton John dukkede op i Parken den aften.

På den anden side ville det næsten være synd for hvilken som helst anden stjerne at dele scenen med George Michael den aften. En aften som han selv tog fuldstændig ejerskab af, og som ikke ville give selv den mest surmulende censor andet valg end et stort gammeldags 13-tal.

Se alle billederne af de kendte og kongelige koncertgæster i SE og HØR på torsdag.

Sponsoreret indhold