Nyheder6. juni 2023 (opd. 6. juni 2023)

Gammel ven går i krig med Trump

60-årige Chris Christie vil forsøge at blive republikanernes præsidentkandidat. Han er kritisk over for Trump, som han tidligere var ganske tæt på
Bedste venner? Nej, den tid er vist helt forbi.
Bedste venner? Nej, den tid er vist helt forbi.
 Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix

Endnu en republikaner har meldt sig ind i kampen om at blive partiets præsidentkandidat ved valget næste år.

Senest er der tale om 60-årige Chris Christie, der tidligere har været guvernør i New Jersey.

Det skriver Reuters og The New York Times tirsdag.

Chris Christie har indgivet de nødvendige dokumenter til USA's føderale valgkommission, så han kan stille op til Republikanernes primærvalg i kampen om at blive partiets præsidentkandidat.

Chris Christie og Donald Trump deler et særligt karaktertræk. Begge er nemlig eksperter i at rode sig ud i politiske skandaler og alligevel "overleve".
Chris Christie og Donald Trump deler et særligt karaktertræk. Begge er nemlig eksperter i at rode sig ud i politiske skandaler og alligevel "overleve".
 Foto: Wade Vandervort/AFP/Ritzau Scanpix

Mandag gjaldt det den tidligere vicepræsident Mike Pence.

Ifølge The New York Times er det planen, at han vil annoncere, at han stiller op ved en begivenhed i New Hampshire tirsdag aften amerikansk tid.

Christie er en af de republikanere, der har kritiseret den tidligere præsident Donald Trump. Trump har tidligere meddelt sit kandidatur.

Ifølge avisen har han udtalt, at Trump afgav en række løfter, som han aldrig indfriede.

Han har også sagt, at den tidligere præsident gik over grænsen i kraft af sine handlinger, der gik forud for angrebet mod Kongressen i januar 2021.

De vil være præsident

Se listen over de republikanske kandidater, som har meldt sig her:

* Chris Christie: Han er tidligere guvernør i delstaten New Jersey og stillede også op som præsidentkandidat i 2016. Han er 60 år.

* Mike Pence: Han var vicepræsident under Donald Trump. Det er ventet, at 63-årige Pence onsdag officielt vil meddele, at han stiller op.

* Donald Trump: Den 76-årige tidligere amerikanske præsident, der besad embedet fra 2017 til 2021, meddelte i november sidste år, at han ville stille op.

* Ron DeSantis: Floridas guvernør præsenterede sit kandidatur i slutningen af maj. Han er 44 år.

* Tim Scott: 57-årige Tim Scott sidder i Senatet, som han var været en del af siden 2013.

* Nikki Haley: Hun er 51 år og er tidligere guvernør i South Carolina. Fra januar 2017 til december 2018 var hun USA's ambassadør i FN.

* Vivek Ramaswamy: Han er tidligere bioteknologiinvestor og nuværende forfatter samt politisk kommentator. Han er 37 år.

* Asa Hutchinson: 72-årige Hutchinson er tidligere guvernør i Arkansas fra 2015 til januar 2023. Han er tidligere medlem af Repræsentanternes Hus og er en af de republikanere, der åbent har kritiseret Donald Trump.

* Larry Elder: Han er 71 år, politisk kommentator og radiovært.

Kilder: New York Times og Reuters

Sponsoreret indhold