Nyheder1. marts 2010

Galleri: Se Frederik og Marys nye palæ

Folk står i kø for at opleve de 5520 overdådige kvadratmeter. Du kan se dem her
Hej, hej. Kronprinseparrets nye hjem har kostet undersåtterne 220 millioner kroner, men de gider ikke bo der om sommeren.
Hej, hej. Kronprinseparrets nye hjem har kostet undersåtterne 220 millioner kroner, men de gider ikke bo der om sommeren.
 Foto: Hanne Juul

220 millioner kroner. Så meget kostede det at fikse Frederik VIII's palæ på Amalienborg - og så er der ikke engang købt møbler endnu. Frederik, Mary og de to prinserunger Christian og Isabella, kommer nemlig til at bo eksklusivt i de ekstravagante omgivelser i midten af København.

Den lille familie kan dog ikke flytte ind i den skatteyderbetalte guldhytte endnu. Kronprinseparret bor lige nu i Kancellihuset i Fredensborg, og rykker først ind på den fashionable adresse i vinteren 2011-2011. Kancelliboligen anvendes derefter som familiens sommerresidens.
De indvendige gemakker er udsmykket af 10 fremtrædende danske kunstnere, der har indrettet de mange værelser i både moderne og gammel stil.

Landets undersåtter kan mod betaling se, hvad deres skattekroner er gået til. Palæet åbnede for offentlighedeni lørdags, men der er efter sigende så lange køer, så vi giver en lille forsmag her.

Se det vilde byggeri:

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/2010/kendte-dk/februar/galleribillede-kongehus-jpg.jpg


Sponsoreret indhold