Nyheder26. oktober 2021

Gaffer om fatal "Rust"-ulykke: - Jeg holdt hende i mine arme, mens hun døde

En chefelektriker bekræfter, at han stod lige ved siden af sin ven Halyna Hutchins, da hun blev skudt og dræbt i en ulykke
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh_topfotos_4.png
 Foto: MEGA

Serge Svetnoy, chefelektriker/gaffer på filmen "Rust", stod skulder ved skulder med filmfotografen Halyna Hutchins, da hun blev skudt i en dødelig ulykke på filmsettet.

- Ja, jeg stod skulder ved skulder med Halyna under det fatale skud, der tog hendes liv og sårede instruktøren Joel Souza.

- Jeg holdt hende i mine arme, mens hun døde. Hendes blod var på mine hænder.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Det fortæller han i et følelsesladet opslag på Facebook, hvor han hævder, at "uagtsomhed og uprofessionalisme" er skyld i ulykken, hvor stjerneskuespiller Alec Baldwin fyrede en ladt rekvisit-pistol på filmsettet i New Mexico i torsdags. Kuglen ramte den 42-årige filmfotograf i brystet.

- Uagtsomheden fra den person, der skulle kontrollere våbenet på settet, gjorde det ikke. Den person, som skulle meddele, at den ladte pistol var på settet, gjorde det ikke. Den person, som skulle have kontrolleret våbenet, inden det blev bragt på settet, gjorde det ikke.

- Og et MENNESKETS DØD BLEV RESULTATET!, skriver gafferen på Facebook.

Farligt sted at spare

I opslaget gør Serge Svetnoy, der betragter Halyna Hutchins som en ven, det klart, at filmens producere bør sørge for, at sikkerheden er i orden, når der laves film med farlige elementer som eksplosioner og skydevåben.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/21295540761516-1920x1328we.jpg

Alex Baldwin taler i telefon på en parkeringsplads, efter han blev afhørt af politiet. (Foto: Jim Weber/AP/Ritzau Scanpix)

- For at spare penge ansætter du nogle gange folk, som ikke er fuldt ud kvalificerede til det komplicerede og farlige job, og du risikerer andres liv, som også er tæt på dit eget liv, skriver han og fortsætter:

- Jeg forstår, at man altid kæmper for budgettet, men du kan ikke tillade det her at ske.

Ønsker det ikke for nogen

Ingen er sigtet eller anholdt for den tragiske ulykke, der har chokeret og knust filmfotografs nærmeste.

I weekenden blev en mindehøjtidelighed afholdt, hvor Alex Baldwin blev set omfavne filmfotografens enkemand og parrets niårige søn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mega799411_001.jpg
 Foto: MEGA

Alex Baldwin affyrede rekvisit-pistolen på settet på en ranch i New Mexico. (Foto: MEGA)

- Jeg ønsker ikke, at nogen skal gennemgå det, jeg gik igennem, som hendes mand Matt Hutchins og hendes søn Andros går igennem, og skuespiller Alec Balwin, som fik udleveret pistolen på settet. Han må leve med tanken om, at han tog livet af et menneske på grund af uprofessionelle personer, lyder det fra chefelektrikeren.

Produktionen af "Rust" er blevet suspenderet, indtil efterforskningen er afsluttet.

https://imgix.seoghoer.dk/wennphotosseven216002.jpg
 Foto: MEGA

Den 42-årige filmfotograf, Halyna Hutchins, blev erklæret død på hospitalet. (Foto: MEGA)

Sponsoreret indhold