Gæt en uldtot

Vuffen hedder Winston efter et af sin \

Vuffen hedder Winston efter et af sin "mors" store forbilleder, den britiske premierminister Winston Churchill

Foto: Hans Juhl/Vi Med Hund

Uden for hendes kontor på parkeringspladsen er der sat et lille skilt op, hvor der står "Ministercykel". Der er hendes cykel parkeret, og den glimrer ved at have en lille kurv foran, hvor vovsen ligger, når hun tager frem og tilbage til arbejde.

Alt i alt er hun så korrekt, som det ikke andet end forventes med det ministerium, hun er overboss for.
Hunden hedder Winston og er af racen bichon havanais.

Læs også: Lykke Friis: I prinseskole

Hun er klima, energi- og ligestillingsminister, hedder Lykke og udstråler lige præcis det, når hun taler hengivent om sin hund.


(Foto: Hans Juhl/Vi Med Hund)

- Han er en isbryder af dimensioner. Og så er han en hjerteknuser. I min tid som prorektor på Københavns Universitet havde jeg ham ofte med, og der er ikke mange, der ikke kan stå for ham. Han blev så populær, at han fik sit eget adgangskort. Han har også lige fået sin første hædersbevisning. Han er kåret til æreshund på Det Biovidenskabelige Fakultet, og det er jeg meget stolt over, siger Lykke Friis til månedsmagasinet Vi Med Hund.


(Foto: Hans Juhl/Vi Med Hund)


Den 40-årige minister har Winston med på arbejde, men det er nu gemalen Peter Warming, som tager det største slæb med pasningen.
Racen var oprindeligt en hofhund, men overlevede kun den franske revolution ved at blive deporteret til Cuba. Det spillede også ind, at familien skulle give deres hund navn.

- Peter og jeg havde lidt af en diskussion omkring navnet. Skulle vi kalde ham Fidel eller Castro? Det undlod vi dog. Men når han nu var fransk, kunne vi overveje, om han skulle hedde Sarkozy efter den nuværende præsident. Vi endte med Winston, som symbol på det europæiske samarbejde, siger Lykke Friis til Vi Med Hund.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close