Nyheder29. september 2009

Gæt en malet, royal diller

Kunstnergruppen Surrend er fremme i første forargelsesrække, lige inden Den Internationale Olympiske Komité mødes i København
Hvilken kongelig er blevet portrætteret så veludrustet af kunstnergruppen Surrend?
Hvilken kongelig er blevet portrætteret så veludrustet af kunstnergruppen Surrend?
 Foto: Surrend

Kunstnergruppen Surrend, der består af Jan Egesborg og Pia Bertelsen, står bag plakaten, der ifølge Ritzau vil præge bybilledet i København allerede fra aften.

I 2 sammenhængende motiver viser plakaten henholdsvis kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, der er nøgne, men uden synlige kønsdele, mens det andet motiv viser en nøgen og særdeles "veludrustet" kronprins.

Parret ses under overskriften "Family Life", mens kronprins Frederik står under overskriften "IOC".
IOC er en farlig klub

Jan Egesborg siger til Ritzau, at budskabet især er en kritik af kronprinsens kommende rolle i Den Olympiske Komité, IOC.

- IOC er en farlig klub at komme ind i, ikke mindst for en kongelig person. Som medlem af IOC blåstempler man noget, der ikke kun drejer sig om sport, men om politik på allerhøjeste plan. Derfor udtrykker vores plakat også kritik af den opbakning af diktaturstater, IOC gør sig skyldig i ved at placere OL i lande som Kina og Rusland, forklarer Egesborg.

Han medgiver, at det kan opfattes som provokerende, når plakaten viser en "veludrustet" kronprins Frederik.

- Vores pointe er, at det er det, IOC står for, som gør ham opstemt. Samtidig benytter vi lejligheden til at udforske nogle grænser for, hvordan royale personer kan gengives, siger Egesborg.

Sponsoreret indhold