Nyheder 11. februar 2022

Går vinterferien til udlandet? Her er fælderne, du skal undgå

Skal du på skiferie anbefaler skadeschefer kraftigt, at man både skaffer sig en afbestillingsforsikring og en rejseforsikring
Foto: Halvard Alvik/NTB/Ritzau Scanpix

Coronarestriktioner og vinterferie. To ting der ikke passer sammen, selv om Danmark har løftet nærmest alle restriktioner.

Selv om corona ikke længere er en samfundskritisk sygdom i det ganske danske land, så er det nemlig ikke tilfældet i alle europæiske lande.

Derfor kan det, hvis ikke du har styr på de lokale coronarestriktioner, blive en dyr fornøjelse at tage til udlandet, hvis du får corona.

SE og HØR har været i kontakt med to skadeschefer fra de danske forsikringsselskaber for at klæde dig bedst mulig på til vinterferien.

DET SKAL DU HAVE STYR PÅ INDEN SKIFERIEN

Refundering:

Tal med rejsebureauet om muligheden for refundering, inden du køber rejsen, så du er sikret, hvis rejsen aflyses.

Hvor går turen til?

Undersøg at din rejseforsikring dækker dig på din ønskede destination.

Rejseforsikringen:

Undersøg hvilke begrænsninger din rejseforsikring har, hvis du rejser til et land med høj smitte og mange restriktioner, der begrænser ens råderum og muligheder.

Afbestillingsforsikring:

Vær opmærksom på, hvordan din afbestillingsforsikring dækker dig.

Undgå selvarrangeret rejse til et land med høj smitte og mange restriktioner:

Hvis du selv arrangerer din rejse med fly og hotel til et land med allerede kendte restriktioner, og de bliver ved med at være der, når du skal rejse, så dækker rejseforsikringen ikke, hvis du på afrejsetidspunktet ikke kan eller ønsker at tage af sted.

BÅDE AFBESTILLINGS- OG REJSEFORSIKRING

Er du på vej til nord eller sydpå, for at suse ned af bjergene på ski eller måske få noget tiltrængt sol i varmen, er der først og fremmest to ting, du skal huske.

Det fortæller Henrik Iding, der er skadechef hos Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det man bør få, hvis man køber en rejse, det er både en afbestillingsforsikring, så man kan melde fra, inden man skal afsted, hvis man bliver syg. Herudover skal man have en rejseforsikring, siger han.

Hvor afbestillingsforsikringen hjælper dig, før du tager afsted, kan rejseforsikringen hjælpe dig på ferielokationen, hvis du skulle blive smittet og have brug for at isolere dig på et hotel eller lignende i ekstra mange dage.

Det er skadechef Maria Bitsch fra Alm. Brand enig i.

Hun fortæller, at den største fejl man lige nu kan begå, er at bestille en rejse uden at være bekendt med de gældende restriktioner på bestillingstidspunktet

Kan man ikke opfylde restriktionerne på det tidspunkt, er man nemlig ikke dækket af sin afbestillingsforsikring.

- Den næststørste fejl er, hvis man køber en pakkerejse og ikke spørger sin rejseudbyder, hvad de dækker, og hvordan man er dækket. Man skal altid tale med sit rejseselskab, inden man booker ferien, siger hun.

TJEK ALTID UDENRIGSMINISTERIET

Når snakken falder på lokale restriktioner, er der et sted begge chefer opfordrer til at man tjekker regelmæssigt. Udenrigsministeriets hjemmeside.

Her står både indrejserestriktionerne ret godt beskrevet og de bliver løbende opdateret, lyder det fra Henrik Iding.

- Og så bør man huske at skrive sig på Danskerlisten eller hente Udenrigsministeriets rejse-app, Rejseklar.

- Når man har taget sine forholdsregler, skal man bare se frem til sin skiferie og nyde den, mens man er af sted, supplerer Maria Bitsch.

Sponsoreret indhold