Nyheder 5. juni (opd. 5. juni)

"Fyrede" tv-vært som Løkkes kandidat: Nu stiller han selv op

Moderaternes kommunikationschef Jeppe Søe blev søndag valgt som folketingskandidat på en liste, der i høj grad mangler kendte og politisk erfarne kandidater
Jan Swyrtz

Jan Swyrtz nåede kun at fortælle, at han var spidskandidat i Østjylland, før partiets kommunikationschef Jeppe Søe "fyrede" ham for at tale over sig. Nu har selvsamme Søe scoret sig et kandidatur.

Foto: Aller Media

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til heine@sh.dk

Da Lars Løkkes nye parti, Moderaterne, tidligere i år smed den kendte Luksusfælden-vært Jan Swyrtz ud af partiet, var det kommunikationschef Jeppe Søe, der stod som afsender på "fyringen".

Swyrtz havde lavet den kapitalbrøler, mente Søe og partiet, at offentliggøre sit kandidatur før tid. Og det skulle altså koste ham posten.

I dag - som altså var det rigtige tidspunkt at fortælle om sit kandidatur - kunne selvsamme Jeppe Søe så krone sit pressearbejde med posten som folketingskandidat for Moderaterne.

Også partiets nuværende sekretariatschef og tidligere folketingsmedlem for Venstre, Jakob Engel-Schmidt, er blandt folketingskandidaterne for Moderaterne til næste valg.

Tidligere teaterdirektør Jon Stephensen, der netop er blevet fyret fra sit job, er ligeledes at finde på listen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der er dog samlet tale om en politisk ganske uerfaren gruppe og uden mange kendte på listen. I hvert fald hvis de skal være lige så kendte som den forkastede Jan Swyrtz og Lars Løkke.

Ud over Lars Løkke Rasmussen er det således kun Jakob Engel-Schmidt af de 41 opstillede, der tidligere har siddet i Folketinget, da han i 2013 kom ind som suppleant for Venstre.

"Ålen" og Ole B. er også med

Et andet navn blandt Moderaternes folketingskandidater er Nanna W. Gotfredsen. Hun er stifter af foreningen Gadejuristen i København, der yder retshjælp til udsatte.

Lars Løkke Rasmussen har dog tidligere slået fast, at kandidatlisten vil blive længere frem mod næste folketingsvalg, der skal afholdes inden for et år.

Til stede på Moderaternes stiftende årsmøde er også Ole Bjørstorp, der er tidligere mangeårig borgmester i Ishøj Kommune for Socialdemokratiet og Ishøjlisten.

Han fortæller til Berlingske, at han bakker op om Løkkes nye parti og afviser ikke at stille op for Moderaterne på et senere tidspunkt.

Grundlægger af produktionsselskabet Zentropa og producer Peter Aalbæk Jensen sidder også ved bordet blandt de over 500 fremmødte.

Tidligere under årsmødet var han på scenen og fortælle om, hvorfor han støtter projektet.

Sponsoreret indhold