Nyheder 11. juni 2014

Fylder 80 år i dag: Hurra til humørbomben Henrik

Se alle de skøre, sjove og skønne billeder af prinsgemalen
Af af
I dag kan prinsgemalen lade sig hylde - han fylder nemlig 80 år
I dag kan prinsgemalen lade sig hylde - han fylder nemlig 80 år
Layout: SE og HØR

Dannebrog stryger efter alt at dømme til tops rundt om i landet i dag. For ingen ringere end Prins Henrik fylder år. Vores velpolstrede prinsgemal runder et skarpt hjørne og kan i dag fejre sin 80 års fødselsdag.Prins Henrik fejrer sig selv på vinslottet Chateau de Cayx i Frankrig med familien i sit skød - og nok også en god flaske rødvin. LÆS OGSÅ: Dronningen fylder år: Se de sjove, søde og skønne billeder herLÆS OGSÅ: 10 års bryllupsdag i dag: Se de skønne og sjove billeder fra Frede og Marys livDer blev dog allerede taget hul på prinsgemalens fødselsdag for flere uger siden, hvor det væltede ind med gaver til den aldrende prins. I forrige uge åbnede han én af de helt store pakker; nemlig et portræt af ham selv i overnaturlig størrelse. Maleriet viser prinsgemalen i tre livsstadier og er malet af Niels Strøbek, og prinsgemalen kan nyde billedet af sig selv på Frederiksborg slot. Også flere af de danske kommuner har i ugernes løb været et smut forbi gavebutikken for at finde en royal prinse-pakke.De syddanske kommuner gav prinsen en knaldrød ATV, som han nu hurtigere kan suse rundt mellem sine vinmarker i Frankrig. Fredensborg Kommunes gave var en anelse mere skrøbelig og ikke lige den gave, som prinsgemalen skal lege alt for meget med. Kommunen havde købt en hesteskulptur med tilhørende rytter - og det var ikke den nyeste skulptur, de havde opstøvet. Skulpturen stammede nemlig fra Ming-dynastiet i Kina fra år 1368 - 1644SE og HØR har her samlet lidt billeder fra prinsgemalens liv, der har budt på talrige sjove og mindeværdige øjeblikke.

Prins Henrik nyder en omgang bordtennis under sin alene-ferie til Egypten (Foto: Kai Gustafson)

Prinsgemalen er noget af en vandhund og elsker at tilbringe tid på vandet. Her lufter han vommen på sin båd (Foto: Per Mogensen)

Prinsgemalen er kendt som en herre, der ikke går af vejen for at underholde. Her er det en sagesløs slange, der må agere beklædningsgenstand for den royale prinsgemal (Foto: YouTube)

Prinsen nyder et glas vand iført hvid anorak og sort pelshue (Foto: Hanne Juul)

Vandet er her skiftet ud med to øl - én til hver hånd. (Foto: Hanne Juul)

Selv et statsbesøg i Vietnam kan ende i sjov for Prins Henrik (Foto: AOP)

Prins Pilfinger. En 'blind' prins Henrik famler rundt i Randers Regnskov. Husk også at se hele det famlende klip i bunden af denne artikel (Foto: YouTube)

Prins Henrik formåede at stå så stille, at fuglen fik lyst til at lande på hans isse (Foto: Jesperhus Blomsterpark)

Glædeligt gensyn: Prinsgemalen med sin gravhund Vega (Foto: Lars H. Laursen)

Hundeslik er noget, Prins Henrik kan lide. Billedet er fra 2005 (Foto: Lars H. Laursen)

Slask! Prinsgemalen får et kærligt kys af sin hund, mens den royale familie holdt sommerferie i Cahors i Frankrig (Foto: Kristian Linnemann)

Prins Henrik på scenen med syngepige Dot Wessman i Bakkens Hvile i 2010 (Foto: Hanne Juul)

Henrik køler mavsen med et vådt klæde (Foto: AOP)VIDEO: Prins Pilfinger. En 'blind' prins Henrik famler rundt i Randers Regnskov:

Sponsoreret indhold