Nyheder7. april 2015

’Furious 7’: Her er historien bag følelsesladet afslutning

Afdøde Paul Walker bliver hyldet i sin sidste film
Af af
Afdøde Paul Walker bliver hyldet i sin sidste film
Afdøde Paul Walker bliver hyldet i sin sidste film
 Foto: AOPDa den talentfulde skuespiller Paul Walker omkom i en tragisk ulykke i 2013, stod holdet bag filmen 'Furious 7' over for ét stort dilemma: Skulle de droppe indspilningen af filmen eller fortsætte - til trods for, at én af filmens altoverskyggende hovedroller var død?

At filmen ikke blev droppet står nok klart for de fleste. 'Furious 7' havde nemlig premiere i de danske biografer 2. april - og er allerede blevet et kæmpehit blandt både biografgængere og anmeldere.

Nu fortæller instruktør James Wan, hvordan filmholdet arbejdede intenst med at skabe en afslutning på filmen, som ville ære den afdøde skuespiller.

- Vi lagde masser af kræfter i at skabe den sidste scene, siger James Wan i et interview med BuzzFeed, hvor han røber, hvorfor filmholdet valgte at lade 'Furious 7' slutte, som den gør (… så lad være med at læse videre, hvis du ikke har set filmen og ikke ønsker at vide, hvordan den slutter).

LÆS OGSÅ: 'Furious 7': Sådan blev de færdige uden Paul Walker

I 'Fast and Furious'-filmene spillede Paul Walker rollen som undercoverbetjenten Brian O'Conner, der bliver grebet af hurtige biler, da han skal infiltrere en gruppe fartbøller.

Filmens producere og Universal Pictures blev hurtigt enige om, at det ikke ville være at ære Paul Walker, hvis de lod hans karakter dø i seriens syvende film, 'Furious 7'.

- Hvis de var gået ned ad den anden vej (at lade Brian O'Conner dø, red), så tror jeg, at jeg ville have nægtet at afslutte filmen, fortæller instruktør James Wan til BuzzFeed.

I stedet valgte holdet at lade Brian O'Conner, der havde ét barn med Mia Toretto (spillet af Jordana Brewster), 'gå på pension'.

LÆS OGSÅ: Her er Vin Diesels tårevædede afsked med Paul Walker

- Vi lod Paul Walkers karakter gå på pension på den mest oprigtige og elegante måde, vi kunne. Vi lagde masser af kræfter i at skabe den sidste scene, siger James Wan.

Tidligt i filmen røber Mia Toretto over for sin bror Dom (spillet af Vin Diesel), at hun venter sit andet barn med Brian - men hun afslører først den glædelige nyhed over for Brian i en rørende telefonsamtale i slutningen af filmen. Familieforøgelsen betyder, at Brian ikke længere kan fortsætte sin vilde livsstil med hurtige biler og vilde stunts (… som da han kørte sin bil ud af en flyvende flyvemaskine).

Derefter valgte Universal Pictures og filmens producere at skabe scener, der skulle symbolisere, at Brian O'Conners tid i gruppen er slut. Det gjorde de ved at placere alle karaktererne på en strand, hvor Brian, Mia og deres første barn leger i vandkanten, mens Dom og resten af gruppen kigger på dem - imens tænker Dom på det næste kapitel i Brians liv.

Til slut ville filmholdet finde en måde at ære skuespilleren på til allersidst i filmen, som altså blev hans sidste.

De skabte derfor en montage fyldt med billeder fra Paul Walkers tid i 'Fast and Furious'-filmene. Derudover skabte de "den sidste køretur" mellem Brian og Dom, inden kameraet zoomer ind på Brian, mens han kører mod horisonten i den allersidste scene i filmen.

LÆS OGSÅ: Et år efter sin død: Her er traileren til Paul Walkers sidste film

- Vi talte alle om idéen med, at de skulle tage af sked på den måde, og jeg elskede idéen, siger James Wan.

- Jeg vidste, at jeg ønskede at lade kameraet følge Paul, mens hans bil kører væk, og lade kameraet ramme solnedgangen, hvorefter billedet bliver hvidt. Vi ønskede ikke at lade billedet falme til sort. Det skulle famle til hvidt, forklarer James Wan og tilføjer, at de sidste scener var hårde at optage og redigere:

- Det var hårdt, siger han.

- Selv nu… bare dét at tale om det er hårdt. Hver gang jeg ser slutningen af filmen, er det stadigt hårdt at komme igennem.

Paul Walker mistede livet 30. november 2013 på vej hjem fra et velgørenhedsarrangement i Californien.

LÆS OGSÅ: Paul Walkers familie er nået til enighed om datterens skæbne

Sammen med venner Roger Rodas forulykkede han i sin Porsche, da de i høj fart bragede ind i et træ og i en lygtepæl, hvorefter bilen brød i brand. Begge døde ifølge obduktionsrapporten få øjeblikke efter sammenstødet.

På dét tidspunkt var Paul Walker i gang med optagelserne til 'Furious 7' - men trods det tragiske dødsfald lykkedes det altså filmholdet at afslutte filmen nærmest uden at ændre manuskriptet.

En stor del af æren går til Paul Walkers to brødre, Caleb og Cody Walker, som begge trådte til og var såkaldte 'body-doubles' i de scener, som endnu ikke var optaget, da Paul Walker omkom. Brødrene medvirker derfor i flere af filmens sidste scener - blandt andet scenen på stranden.


Sponsoreret indhold