Nyheder29. november 2021

Fund af ny variant: Danmark skærper rejserestriktioner

Restriktionerne strammes ud fra et forsigtighedsprincip, oplyser Sundhedsministeriet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/udenrigsministeriet.jpg
 Foto: Udenrigsministeriet

Danmark indfører skærpede rejserestriktioner for yderligere tre lande i det sydlige Afrika i kølvandet på fund af den nye coronavariant Omikron.

Det drejer sig om Angola, Malawi og Zambia.

Det sker ud fra et forsigtighedsprincip samt fund af varianten i Malawi, oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Natten til lørdag trådte lignende restriktioner i kraft for Sydafrika og seks omkringliggende lande - Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Namibia og Eswatini - tidligere Swaziland.

Restriktionerne betyder, at Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til de pågældende lande.

Desuden skal indrejsende til Danmark fra de nævnte lande have foretaget en test senest inden for 24 timer efter indrejse og isolere sig i ti dage efter ankomst til Danmark.

Endelig kan udlændinge med bopæl i de pågældende lande kun rejse til Danmark, hvis de har et særligt anerkendelsesværdigt formål, og hvis de kan fremvise en negativ test foretaget før afrejsen.

Sundhedsmyndighederne opfordrer ved samme lejlighed alle, der har opholdt sig i områderne siden 16. november, til at lade sig isolere og tage en PCR-test på fjerde- og sjettedagen efter indrejsen.

Det gælder, uanset at man er vaccineret.

Restriktionerne træder i kraft mandag 29. november klokken 12.

Sponsoreret indhold