”Frygtelig Lykkelig”: New Yorkerne elsker den

I det altid puritanske USA elsker de, når der er nogen, der gør noget så politisk ukorrekt, som at drikke alvorligt igennem på film - som Cedergren og Bodnia gør det i \

I det altid puritanske USA elsker de, når der er nogen, der gør noget så politisk ukorrekt, som at drikke alvorligt igennem på film - som Cedergren og Bodnia gør det i "Terribly Happy"

Foto: fra filmen

Sidste år vandt Henrik Ruben Ganz' film "Frygtelig Lykkelig" både Robert- og Bodil-priser.

I efteråret blev det offentliggjort, at filmen var med i ræset om at blive én af de nominerede til en Oscar som årets bedste ikke-engelsksprogede film. Men Hollywood-komitéen valgte den danske film fra.

Det er amerikanerne på østkysten imidlertid ligeglade med. I New York, hvor filmen havde premiere og solgte ud i hele weekenden, elsker de "Terribly Happy", som den engelske titel lyder. Kim Bodnia, Jakob Cedergren og Lene Maria Christensen, der render rundt i et sønderjysk, selvretfærdig og afstumpet marsk-miljø går lige i hjerterne på New Yorkerne.

- En vittig og perfekt eksekveret psykologisk thriller, skriver New York Times, og New York Post sparer heller ikke på superlativerne:

- Intet er, hvad det giver sig ud for at være, og intet ender, som du forventer. Gå ikke glip af dette alkoholfyldte showdown.

"Frygtelig Lykkelig" bliver distribueret i USA af Oscilloscope Laboratories, som er ejet af Adam Yauch, der er kendt fra den amerikanske hiphop-trio Beastie Boys, og han lægger ikke skjul på sine forventninger til filmen:

- Jeg elsker filmen. Den er endnu et bevis på, at danskerne uden tvivl er skøre, siger han.

Se den amerikanske trailer herunder

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close