Nyheder20. februar 2010

Frederik og Mary: Ikke godt nok

Udsmykningen i det nye palæ på Amalienborg falder ikke i kronprinseparrets smag – flere kunstnere bedt om at lave deres værker om
Mary og Frederik gider ikke kigge på kunst, de ikke kan lide
Mary og Frederik gider ikke kigge på kunst, de ikke kan lide
 Foto: All Over

Til sommer skal Frederik og Mary flytte ind i deres nyrestaurerede palæ på Amalienborg, men flere af de kunstværker, som kronprinseparret ellers skulle have beundret i deres hverdag, er nu blevet fjernet, fordi de ikke lever op til de kongelige krav.

Det drejer sig bland andet om et 7 meter langt og 3 meter højt maleri af den internationalt anerkendte kunstmaler John Kørner.

- De brød sig ganske enkelt ikke om det. De spurgte, om jeg kunne lave det færdigt. Jeg sagde, at det var færdigt. Jeg blev så spurgt, om jeg kunne forestille mig at male videre på det. Jeg svarede, at det kunne jeg ikke. Jeg kan ikke stå og lave noget om på et maleri, som jeg mener, er afsluttet, siger den forsmåede kunstner, der nu har fået ordre om at gå tilbage til den originale skitse, til Politiken.

Det er ikke kun malerier, som Frede og Mary har en mening om. Jeppe Hein skulle have lavet en skulptur til haven bag palæet, men han er blevet fjernet fra opgaven, fordi hans forslag ikke faldt i kronprinseparrets smag.

Når det nye palæ på Amalienborg står færdigt, kommer den endelige pris til at ligge på 220 millioner kroner. Alene kunsten, som skal pryde de royale gemakker, kommer til at koste 22 millioner - alle betalt af fonden Realdania.

Sponsoreret indhold