Nyheder 27. november 2008

Frederik og Mary: Evakueret

Danfoss har tilbudt det strandede kronprinspar et lift i firma-flyet
Af af

Selv om al flytrafik netop nu er indstillet i Bangkoks to lufthavne, så har Danfoss et 12-sæders privatfly klar i Thailand, så Mary og Frederik i morgen kan bringes sikkert ud af det bombe-plagede land.

Ifølge SE og HØR's oplysninger har Mary og Frederik takket ja til Danfoss-ledelsens tilbud om at få et lift ud af Thailand i morgen fredag.
Det danske kongehus råder ikke over noget privatfly, men det er velkendt, at erhvervskoncerner som Danfoss, Lego og Mærsk flere gange har stillet privatfly til rådighed for kongefamilien.

Flere dræbt og kvæstede

Årsagen til uroen på det populære rejsemål er, at medlemmer af det thailandske parti Folkets Demokratiske Alliance gennem de seneste måneder har demonstreret for at få den siddende regering afsat. Modviljen mod regeringen er så stor, at flere er blevet dræbt og kvæstet ved bombeattentater.

Selv om optøjerne er så voldsomme, at udenrigsministeriet direkte fraråder, at man rejser til visse områder af Thailand, og selv om urolighederne har fundet sted få kilometer fra kronprinseparret og den danske handelsdelegation, så har Mary og Frederik indtil videre undgået en direkte konfrontation med de desperate demonstranter.

Fuldmægtig i kongehusets presseafdeling Kirsten Baltzer Kahr siger til SE og HØR, at man af sikkerhedshensyn ikke oplyser detaljer omkring Mary og Frederiks afrejse:

- Men jeg går ud fra, at hjemrejsen foregår med fly fra Bangkok, siger Kirsten Baltzer Kahr.

Sponsoreret indhold