Nyheder15. december 2009

Frederik: Miljømonarken

Nok brændte Schwarzenegger kronprinsen af, men den amerikanske guvernør ville have været grøn af misundelse over Danmarks nye Kronebil
Kronprinsens Fisker Karma har fået kronenummerplade nummer 78
Kronprinsens Fisker Karma har fået kronenummerplade nummer 78
 Foto: pressefoto

Ud over de ansatte i den nye bilfabrikant Fisker Karma er kronprins Frederik den første, der kan sætte sig bag rattet af sin egen miljørigtige sportsvogn. Selvom han forleden tilstod, at det ikke blev lige med det første, at den royale bilpark blev skiftet ud, så er han ikke bleg for at gå foran.

Han har netop fået den leveret - en spritny økobil med navnet Fisker Karma. En bil, der ligner de rappeste sportsvogne, kører de første 80 kilometer alene på strøm, og derefter sætter en benzinmotor til, der kan bevæge bilen 100 km på bare 2 liter.

Et rigtigt godt signal at sende fra den danske monark, der faktisk skulle have præsenteret bilen for Californiens i ord så miljøbevidste guvernør, Arnold Schwarzenegger, da de to skulle have mødtes på Rådhuset i går. Men Arnold udeblev, så kronprinsen må nøjes med at futte rundt med fru Mary i disse dage.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/royalt/fisker-karma049-jpg.jpgBilen sættes i produktion af firmaet med samme navn som bilen, og bagmanden bag projektet er Henrik Fisker, der tidligere har produceret luksusbiler som BMW Z8, Aston Martin DB9 and Aston Martin V8 Vantage.

Fisker Karma er blevet støttet af den amerikanske stat med et lån på 528.7 mio. dollars til at få gang i produktionen.

Den rappe sag, som blev præsenteret ved bilmessen i Detroit (se videoen herunder), forventes at komme til at koste 80.000 dollars, altså ikke mere end 400.000 kr.


Sponsoreret indhold