Nyheder7. august 2010

Frederik: Må bede om flere penge

Det bliver en dyr fornøjelse for kronprinsen at blive far til 4
Kronprinsen er pavestolt over familieforøgelsen. Men der er ingen tvivl om at tvillingerne bliver en dyr affære
Kronprinsen er pavestolt over familieforøgelsen. Men der er ingen tvivl om at tvillingerne bliver en dyr affære
 Foto: All Over

Da SE og HØR i denne uge kunne fortælle nyheden om, at kronprinsesse Mary er gravid, kom det også som en overraskelse for de politikere, der sidder på kongehusets pengekasse.

Læs også: Hoffet bekræfter: Mary venter tvillinger

Ingen i folketinget vidste, at kronprinseparret venter tvillinger til januar, så derfor er familieforøgelsen ikke på finansloven - ergo, er der ikke afsat ekstra penge til kronprinseparret i 2011, det skriver Ekstra Bladet.

Det betyder at Frederik selv skal gå til regeringen og bede om en lønforhøjelse, hvis han mener, at der er brug for flere penge til indkøb af bleer, dobbeltbarnevogn og matchende matrostøj.

Læs også:
Tvillingerne: Lavet på dronningens fødselsdag

Det ser dog ikke ud til at bekymre kronprinsen.

- Jeg har altid drømt om at få mange børn. Det er altid et mirakel at få et barn - nu er vi blevet ramt af et dobbeltmirakel. At storken landede to børn hos os havde jeg ikke troet, siger en storsmilende kronprins Frederik til Ekstrabladet.dk, der har fanget ham inden en kapsejlads i Sverige.

16 millioner
Forslag til næste års finanslov skal fremsættes inden udgangen af august, så hvis kronprinsen har lavvande i kassen, må han hellere se at få sat næsen mod Christiansborg.

I 2009 fik Frederik cirka 16 millioner kroner i apanage, hvoraf de 1,6 millioner gik direkte til kronprinsesse Mary.

Læs også: Mary: Får for lidt

Set på den lyse side så har Frede og Mary i hvert fald ikke problemer med at finde plads til ekstra børneværelser. Til efteråret flytter de nemlig ind i det 4.500 kvm store nyistandsatte Frederik 8's palæ på Amalienborg sammen med deres to børn prins Christian, 5, og prinsesse Isabella, 3.

Sponsoreret indhold