Nyheder 27. april 2009

Frederik: Lærte først mor at kende, efter jeg blev 21

Endnu en gang understreger kronprinsen, at den opdragelse, han har fået, ikke skal gå i arv
Frederik må selv til lommerne, når hans årlige skattefri indkomst på 16,4 mio. kr. ikke slår til
Frederik må selv til lommerne, når hans årlige skattefri indkomst på 16,4 mio. kr. ikke slår til
Foto: All Over

Det er åbenbart et royalt traume, at opdragelsen i de kongelige familier er stort set lige så tidssvarende som elektriske skrivemaskiner i en computertid.

For godt femten år siden brokkede den engelske prins Charles sig over, hvor fjern hans barndom havde været fra hans forældre.

Vores egen kronprins Frederik har antydet, at forholdene i de danske kongelige gemakker ikke har været meget bedre. Og nu er han meget konkret i det amerikanske magasin Parade, hvor han lakonisk siger om sin barndom:

- Min mor sørgede for, at jeg blev opdraget af barnepiger og guvernanter. Jeg så og havde stort set ikke noget med mine forældre at gøre, før jeg fyldte 21 år, siger han.

Han og kronprinsesse Mary har hele tiden meldt ud, at de selv vil stå for opdragelsen af deres børn. Frederik bærer dog ikke nag til de kvinder, der blev sat til at passe på ham. Tværtimod.

- Jeg ser stadig min barnepige. Hun var med til mit og Marys bryllup. Men på ingen måde skal Christian og Isabella opdrages på den måde, siger han.

Sponsoreret indhold