Nyheder9. august 2016

Frederik har været tavs om skandale: Nu taler han ud

De Olympiske Lege i Rio er ikke forløbet uden kritik og skandaler – især har det vakt opsigt og ikke mindst kritik, at Rusland har 271 med til legene i Rio til trods for, at en rapport har fastslået, at der har været omfattende dopingsnyd støttet af den russiske stat. Nu fortæller kronprins Frederik sin ærlige mening om den russiske skandale
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/kronprins_frederik.jpg
 (Foto: All Over Press)

Er det okay at Rusland har fået lov til at sende 271 sportsudøvere til OL i Rio til trods for, at en rapport har fastslået, at der har været omfattende dopingsnyd støttet af den russiske stat?

Ja, hvis du spørger kronprins Frederik.

Kronprinsen, der lige nu selv befinder sig i det sydamerikanske land, tager nu for første gang bladet fra munden og fortæller sin ærlige mening om den russiske skandale. Og svaret fra kronprins Frederik er klokkeklart: Det er okay, at Rusland har sine atleter med.

- Der er faldet en beslutning, og den står jeg også inde for. Det må jeg sige.

- Nu er det jo atleterne, der er i centrum, fortæller kronprins Frederik til BT og uddyber.

- Der er nul tolerance omkring doping. Det er snyd, svindel og bedrag. Det er vi alle sammen enige om. Alle synes jo, at det er forkert. Hvad er det så med Rusland? Det er, at alle de internationale forbund har fået opdrag om selv at cleare deres egne atleter. Det kan være alt fra tennis til hockey til svømning. Det er uanset, hvor i verden de kommer fra.

- Det er der, vi befinder os lige nu. Udover det er der en rapport, der er udarbejdet af en herre, der hedder McLaren. Han har selv udtalt, med rette, at den ikke er fyldestgørende endnu. Han er ikke kommet til bunds i sin efterforskning. Det kommer han nok først sidst på året. Der vil han med større sikkerhed kunne sige, hvordan forholdene er, siger han videre.

Hvor Den Paralympiske Komité har valgt fuldstændig at udelukke de russiske atleter, har holdningen altså været en anden hos Den Olympiske Komité. På spørgsmålet, om det ikke kunne have været et godt signal at sende, hvis Den Olympiske Komité gjorde det samme, siger kronprinsen til BT:

- Lige nu er det primært de internationale forbund, der har det ansvar. Jeg synes, det er helt rigtigt, at de selv skal tage vare på deres egne atleter for at kunne komme til OL. Der ligger det ansvar. Det er det, jeg har at forholde mig til. Jeg vil ikke sige, at jeg ikke har nogen mening, men det er forkert at udtale sig på et ufuldstændigt grundlag, siger kronprinsen til BT.

De Olympiske Lege begyndte 5. august og fortsætter indtil 21. august.

Se billeder fra OL's åbningsceremoni herunder:

Åbningsceremoni OL i Rio 2016

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_39.png
null

Sponsoreret indhold