Nyheder12. marts 2008

FREDERIK: HAR MISTET VIELSES-RINGEN

Under en dykkertur i Florida tabte kronprins Frederik guldringen, som er symbol på hans ægteskab med Mary
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/royalt/fredes-ring-stort-jpg.jpg

På havets bund ud for den nordamerikanske kyst ligger et stykke dansk historie. En skat, som vi formentlig aldrig får tilbage til kongeriget.
SE og HØR kan afsløre, at kronprins Frederik har mistet sin vielsesring, som kronprinsesse Mary så smukt satte på hans finger i maj 2004 ved det helt eventyrlige bryllup i Vor Frue Kirke i København.

Og Mary er utrøstelig - det er selve symbolet på hendes og Frederiks kærlighed, han har smidt væk.
Ringen er nærmest uvurderlig og er lavet af det første guld, der nogensinde er blevet fundet i Grønland.
Under Frederiks tur til Florida i forbindelse med en kapsejlads i januar, tog han en dykkertur på de smukke koralrev med firmaet Captain's Corner i Key West.

Nede på havets bund opdagede kronprinsen pludselig, at han havde mistet vielsesringen. Den var faldet af hans finger.
- Vi ledte efter den et stykke tid - omkring to uger efter det skete. Ingen har fundet den endnu, fortæller Steve Tropp, der er advokat i Californien, men som også er dykkerinstruktør i Captain's Corner, Florida, i sin fritid.
Det var netop ham, kronprinsen var på havet med.

Ifølge en anden kilde, udlovede Frederik en tur til København med besøg på Fredensborg til den dykker, der fandt ringen.
Derfor var en større ekspedition af professionelle dykkere ude på havet for at lede. Men som Steve Tropp udtrykker det, er det som at lede efter en nål i en høstak.

- Det er et stort rev, og kronprins Frederik vidste ikke præcist, hvor han tabte den. Jeg så ikke ringen, inden han tabte den, men angiveligt skulle den være ret stor og dyr, fortæller han.
Ender på spisebordet

Men et eller andet sted må den dyre ring jo være. Og Tropp er en erfaren dykker, og han har sin helt egen teori:
- Vi har jo mange barracudaer (rovfisk, red.) herude. Og de elsker skinnende ting. Så jeg tror det er overvejende sandsynligt, at den ring ligger i en fisks mave. Så du ved, måske ender den på et middagsbord engang, siger han.

Ringen blev for godt fire år siden lavet af hofjuveler Peter Hertz i København. Den - og Marys - blev lavet af det allerførste guld, tre geologer udvandt i en guldmine i Grønland i 1992. Det er noget af det eneste guld, man har fundet deroppe.
Formentlig har kronprinsen fået en erstatningsring efter Florida-turen. Når han viser sig offentligt nu, har han nemlig stadig ring på fingeren. Men den ring, der er symbolet på kærligheden mellem ham og Mary, er formentlig væk for evigt.

Sponsoreret indhold