Nyheder 28. november 2007

FREDERIK: GØR DANMARK TIL GRIN

Knuder på tungen og sort snak. Kronprinsen bør gå i medietræning, så han kan blive en bedre repræsentant for landet

Kronprins Frederik har flere gange offentligt stillet sine manglende talegaver til skue, men det skal der sættes en stopper for, hvis det står til Dansk Idræts-Forbund (DIF). Derfor forsøger forbundet nu at påvirke hoffet, så kronprinsen kan komme i medietræning forud for OL i Beijing 2008, fortæller Ekstra Bladet. Hvis ikke han bliver bedre til at tale rent ud af posen, bliver hans plads i verdens mest magtfulde idrætsorganisation IOC en farce.

Ifølge journalist og stifter af Institut for medietræning, Christian Schou, er kronprins Frederiks problem, at han ikke aner, hvad han skal svare, når pressen stiller ham spørgsmål. Hvis han skal blive bedre til at kommunikere, skal han finde ud af, hvad han vil sige.
- Kronprinsens grundlæggende problem er, at det ikke er klart, hvad han har på hjertet. Han burde tænke nogle grundlæggende budskaber igennem, uanset om det så er i OL-sammenhæng, eller om det bare er nogle kække bemærkninger, han vil af med ...
- Han skal lære at forberede sig på, hvilke sammenhænge han vil sige hvad i. Problemet er nok også, at når han bliver tvunget til at sige noget, tænker han for meget over det, og derfor blokerer han for evnen til at formulere sig, siger Christian Schou.
Der er ingen tvivl om, at kronprinsen ville få stor gavn af medietræning. Det ville både gavne dem, der skal tyde, hvad Frederik mener, men også kronprinsen selv ville få det bedre med sin offentlige optræden.
- Hvis han fandt en sikkerhed i sig selv, ville han optræde mindre nervøst og dermed også nyde sine pligter mere. Lige nu ser det ikke ud, som om han befinder sig veltilpas. Han opfører sig som en genert teenager, selv om han snart er 40 år.
Hvis Frederik ikke lærer at formulere sig bedre, får han svært ved at varetage jobbet som dansk repræsentant i IOC, og i værste fald kommer han til at gøre Danmark til grin.
- Medmindre han bliver bedre til at formidle, kan han ikke repræsentere nationen. Man forstår jo ikke, hvad han siger, og det giver sådan et komisk skær over Danmark. Det bliver også et stort problem den dag, han skal overtage stolen efter sin mor. Hvis han ikke lærer at sætte ord på både følelser og oplevelser, bliver kongehuset på lang sigt en endnu mere anakronistisk institution, som samtidig er til grin ...

Det har Frederik sagt:

På besøg hos diverse kommissærer i Bruxelles. På spørgsmålet om, hvad han havde fået ud af det:
"Vi har fået rigtig meget ud af den. I hvert fald har vi fået indblik og indsigt, kan man sige, fysisk i tingene. Vi har haft specielt lige nu møder med - hvad hedder det - kommissærerne, som var meget spændende også, og fået deres forklaringer over en bid brød, som man siger. Det har været meget givtigt.

Om sine tanker, da IOC's tidligere danske medlem opfordrede ham til at stille op:
"Det er en stor ting at få første gang ... øh, hvad gør man nu? Det var sådan lidt hjælp-agigt"

På spørgsmålet om, hvad han kan bidrage med i IOC:
"Først og fremmest min fysiske tilstedeværelse"

På spørgsmålet om hans forhold til Mary nu er officielt, efter at han har kysset hende på kajen i Hobart:
"Jamen altså for medier, medier, fff ... udtryk, så det jo, så det jo, så det jo, man siger der, ik', altså for mig har det jo andre, har det været anderledes ik', så derfor ... der er så igen.

Sponsoreret indhold