Nyheder9. august 2016

Frede forsøger sig på Facebook: Men øhh... hvad er det lige, han siger?

Over 100.000 mennesker har set kronprins Frederiks OL-hilsen på Facebook. Det lader dog til, at kronprinsen kludrer lidt i ordene. I hvert fald er der flere, der synes, at dét han siger er mystisk. Lyt selv med her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/frede.jpg
 Foto: Facebook

Det er ikke mange måneder siden, at kronprins Frederik og resten af det danske kongehus kom på Facebook.

Men på rekordtid har de royale hoveder fået mange fans på det sociale medie – og disse fans følger altså flittig med i, hvad kronprins Frederik og co. render rundt og laver.

Lige nu befinder kronprinsen sig i Rio i forbindelse med OL – og her skulle de sociale medier selvfølgelig ikke snydes for en hilsen.

Derfor har kronprinsen lagt en video op på kongehusets Facebook-side – til stor glæde for de mange følgere. Videoen er således allerede blevet set af over 100.000.

Der er dog også nogen, der ikke kun nøjes med at glæde sig over videoen. Der er nemlig også dem, der undrer sig. For hvad er det lige, at kronprins Frederik formulerer i den 30 sekunder lange video?

- De danske atleter… de er spændte… de er forvænte… der er ro på, lyder det helt præcist som om, at kronprinsen siger.

Men mon han mente at sige ”forvænte”? Det er de danske atleter vel ikke?

Nej, flere af kongehusets Facebook-fans er da enige i, at de danske atleter nok nærmere er ”forventningsfulde”, og at Frede kom til at snuble lidt i ordene, da han gav sin hilsen fra Rio.

- Forvænte??? Tror bestemt ikke atleterne er forvænte - snarere forventningsfuld, skriver Janice som kommentar på Facebook.

Også Helle er enig i, at der må være tale om en formulerings-smutter:

- Inden det nu vælter ind med kommentarer om at jeg ikke må kritisere kongehuset, så lad mig slå helt fast: Jeg er royalist til fingerspidserne! Mon ikke den gode Frederik mener forventningsfulde og ikke forvendte? Ville bare byde ind med en sproglig præcisering, skriver Helle.

- Sådan er det. Dronningen er gift med en ikke dansk. Han selv er gift med en ikke-dansk, så bliver det svært med sproget. Jeg ved det med mig selv, vi havde problem med sproget med min søn, min kone er fra Filippinerne, skriver en anden.

Der er dog også mange, der bare slår fast, at de er glade for, at Frede endelig er kommet på Facebook:

- Jeg synes bare at det er dejligt at de danske kongelige endelig er kommet på facebook :-) ...og at man kan følge lidt med i deres gøren og laden her...alt det negative gider jeg ærligt talt ikke.

Se billeder fra OL-åbningsceremonien herunder:

Åbningsceremoni OL i Rio 2016

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_39.png

Sponsoreret indhold