Nyheder1. oktober 2018

Franz Beckerlee: - Jeg rystede over hele kroppen, da jeg hørte, at Kim var død

- Jeg rystede over hele kroppen, siger Franz Beckerlee om sin reaktion, da han hørte, at Kim Larsen var død
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/franz-beckerlee-01102018.jpg
 Foto: Mikael Rieck
Siden det søndag formiddag blev kendt, at hele Danmarks nationalskjald Kim Larsen var død efter længere tids sygdom har kendte og ukendte stået i kø for at hylde og mindes den store dansker, der næst efter dronning Margrethe var den person, der bedst formåede at samle danskerne.
Og selv om de ikke har talt sammen i 30 år, har også Kim Larsens Gasolin-makker Franz Beckerlee udtalt sig i forbindelse med dødsfaldet, der ramte hele Danmark hårdt i går. Franz Beckerlee skriver på Facebook. - Jeg blev vækket tidligt søndag morgen og fik at vide, at Kim havde forladt sit hærgede legeme og efterladt os med minderne og alt det vi har haft sammen på godt og ondt. Jeg faldt på det nærmeste ud af sengen: "What?!", indleder Franz Beckerlee. Og selv om kommunikationen mellem de to har været nærmest ikke eksisterende siden Gasolin-tiden, var Franz Beckerlee ligesom resten af danskerne stærkt berørt af Kim Larsens død.
Han reagerede voldsomt både psykisk og fysisk. - Hele min krop begyndte at ryste og gjorde det hele dagen. Jeg var ikke i stand til at male en lige linie, og måtte holde dagen "fri" med alle de tanker det medførte, skriver Beckerlee. Stolthed på begge sider var en del af forklaringen på, at de to Gasolin-koryfæer ikke talte sammen, lader Beckerlee forstå. - Vi har ikke talt sammen i over 30 år, fordi han havde travlt med sit, og jeg havde travlt med mit, men også fordi vi var nogle stolte "motherfuckere" begge to, fortæller Beckerlee.
Han lægger ikke skjul på, at der var et tæt venskab mellem de tidligere Gasolin-medlemmer, mens musikken spillede. - Men den tid vi havde sammen i Gasolin kan ingen ta' fra os, jeg tror vi gik mere ind i hinandens sjæl dengang, end vi gjorde med vores kærester i samme periode, skriver Beckerlee. Og han håber, at de bliver genforenet 'på den anden side'. - Jeg håber, at når det bli'r min tur til at drage afsted, at vi kan mødes hinsides og udveksle en masse frisk sladder. I can't wait to see you, slutter Franz Beckerlee sit rørende indlæg.

Selv om musikeren tryllebandt hele Danmark med sin fantastiske musik, bliver det kun de allernærmeste, der får mulighed for at sige farvel til ham.

Kim Larsen vil således blive begravet i allerdybeste stilhed.

Det oplyser hans sorgramte familie i et opslag på Facebook.

- Bisættelsen vil finde sted i absolut stilhed og helt privat.

Kim Larsen var omgivet af sine seks børn og sin hustru til det sidste.

https://imgix.seoghoer.dk/kim-larsen-01102018.jpg

Kim Larsen på vej ind til en koncert i Nyborg sidst i juni i år. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Det var kendt, at Kim Larsens helbred var dårligt.

I slutningen af juli i år måtte Kim Larsen og Kjukken aflyse deres koncerter i Norge. - Vi undskylder mange gange over for vores trofaste norske publikum og arrangører, lød det fra gruppen på deres Facebook-side. Aflysningen skyldtes, at den 72-årige Kim Larsen havde været igennem et længere kræftforløb henover vinteren og ikke havde kræfter til de mange spilledage. Han vendte dog tilbage til musikken - og trods en svækket krop leverede han flere koncerter både i Danmark og Sverige.

Sponsoreret indhold