Nyheder24. april 2022

Fransk politi affyrer tåregas mod demonstranter i Paris

Der er angiveligt protester i Paris, efter at præsident Emmanuel Macron ifølge målinger er blevet genvalgt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega839418_001.jpg
 Foto: MEGA

Fransk politi har søndag aften affyret tåregas mod demonstranter i det centrale Paris i kølvandet på Emmanuel Macrons valgsejr.

Det viser optagelser på sociale medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Politiet forsøgte angiveligt at opløse en forsamling af hovedsageligt unge demonstranter, der var samlet i det centrale område Chatelet i Paris.

Andre steder i den franske hovedstad fejrer tilhængere af Macron, at den franske præsident ser ud til at sikre sig genvalg. Valgstedsmålinger giver Macron en sikker sejr med godt 58 procent af stemmerne.

Modkandidaten Marine Le Pen står til at få under 42 procent af stemmerne.

Det fremgår ikke umiddelbart af Reuters' historie, præcis hvad demonstrationerne gik ud på, eller hvem personerne bag er.

Marine Le Pen erkendte allerede kort efter de første valgstedsmålinger klokken 20 sit nederlag ved valget. Hun vil nu i stedet rette sit fulde fokus mod det kommende parlamentsvalg den 12. juni, siger hun i en tale.

- Vores parti er klar, og vi kommer til at vinde mange pladser i parlamentet. Resultatet er en strålende sejr, siger hun til partifællerne i National Samling.

Emmanuel Macron har søndag aften også holdt tale i Paris.

Her sender han blandt andet en tanke til de vælgere, der ikke har stemt.

- Deres tavshed viser, at de nægter at vælge. Vi skal også svare dem.

- Fra nu af er jeg ikke længere kandidat for et parti. Jeg er præsident for alle, lyder det fra Macron ved talen nær Eiffeltårnet.

Sponsoreret indhold